Hmmm… het kon hier nog wel eens druk gaan worden

Geplaatst op:
Hmmm… het kon hier nog wel eens druk gaan worden

In het centrum worden de laatste voorbereidingen getroffen voor een woeste nacht en een feestelijke dag.

Donderdag. Terwijl de middag overgaat in de avond, stromen bij het hoofdstation de treinen met forensen leeg.

Het Peerd van Ome Loeks kijkt stoïcijns voor zich uit, als een trailer met mobiele toiletten arriveert bij het hoekige stadsbalkon.

Noeste arbeiders rollen de ogenschijnlijk loeizware plashokken op hun plek. En dat is maar goed ook, want morgen rijden hier de (nacht-)bussen hier af en aan.

En we houden het graag een beetje netjes.

Het winkelcentrum lijkt eigenlijk nog vrij normaal

In het winkelcentrum zijn nog opvallend weinig voortekenen van de anderhalve dag feest die vrijdagavond gaan losbarsten.

De middenstand springt handig in op de dresscode oranje, maar voor de rest is het een redelijk normale koopavond.

Slechts de matrixborden bij de toegangswegen richting de markten, verraden de tienduizenden Stadjers, studenten en Ommelanders die hier de komende 48 uur worden verwacht.

Op de Vismarkt staat alles op z’n plek

De enige uitzondering is de Vismarkt, waar hard wordt gewerkt om alle puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten. Het podium, de taptenten en de geluidstoren: allemaal staan ze op hun plek

Als we een blik werpen op de zojuist geparkeerde vrachtwagen met voorraad van de horeca, wordt ons de totale omvang van de verwachte opkomst pas echt duidelijk.

Binnenin de vrachtwagen zien we letterlijk duizenden flessen met water, drinken en drank. Genoeg versnaperingen voor de massale toestroom? Morgenavond weten we het.

Het jaarlijkse feestje ter ere van het staatshoofd… Groningen is er kloar veur.