Hanzehoogeschool haalt Diederik Samsom naar Groningen voor klimaatfestival

Geplaatst op:
Hanzehoogeschool haalt Diederik Samsom naar Groningen voor klimaatfestival

Oud-politicus Diederik Samsom is gast tijdens het klimaatfestival TransFuture van de Hanzehogeschool.

Diederik Samsom is zo’n beetje de Al Gore van de Lage Landen: een voormalig politiek leider, die zich inmiddels volledig inzet voor het klimaat. Als groene adviseur en commissaris bij staatsenergiebedrijf EBN én als onderhandelaar voor het landelijke Klimaatakkoord heeft hij één missie: aardgasvrije woonwijken.

Op 27 juni is Samsom te gast tijdens het TransFuture Festival in Groningen, waar hij zijn missie kracht komt bijzetten. ”Iedereen weet dat aardgas geen toekomst meer heeft”, zegt Samsom.

De gevolgen door de Groningse aardbevingen geven volgens hem ”extra urgentie” aan het afscheid nemen van aardgas.

Lees ook:  Stadclickt stopt ermee

 

TransFuture Festival

Het noorden heeft natuurlijk een bijzondere band met energie. Een band met twee gezichten.

Aan de ene kant is er het onrecht, machteloosheid en verdriet vanwege de gevolgen van de gaswinning in Oost-Groningen. Aan de andere kant zijn er de onderwijsinstellingen, waarin momenteel studenten worden opgeleid om straks de overgang van aardgas naar natuurlijke brandstoffen in goede banen te leiden.

We durven daarom met gemak te stellen dat Groningen koploper is op het gebied van energietransitie. En voor iedereen die daar nog aan twijfelt, is het TransFuture Festival.

Tijdens workshops, lezingen en een informatiemarkt laten bedrijven, overheden en kennisinstellingen zien op welke wijze ze bezig zijn met vraagstukken rondom nieuwe energie.

Het TransFuture Festival is op 27 juni gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk. Locatie is Zernikelaan 17, aanvang is 12.00 uur. Meer info  op en-tran-ce.org.

Lees ook:  Onze favoriete items uit vijf jaar Stadclickt.nl