Camping op de Grote Markt tijdens Groninginnedag

Geplaatst op:
Camping op de Grote Markt tijdens Groninginnedag

In de categorie ‘knotsgekke ideeën’ komt Groninginnedag met een primeur: in het weekend van 24 juni verandert het centrum van de stad in een camping.

Hoe dat eruit gaat zien? Stel je een paar honderd tenten van karton voor, genoeg ruimte voor 500 avonturiers die wel een nachtje op deze unieke plek willen slapen. Luchtbed en slaapzak erin en je bent klaar voor een ‘cumbaja-moment’ wat je maar één keer in je leven meemaakt.

En een cafe

Geen camping is compleet zonder campingcafé, dus zorgt de popup-kroeg met de ironische naam ‘Nuchter’ voor een aaierbaal en een lokaal gebrouwen biertje (zoals d’Olle Grieze en Nuchter van Brouwerij Martinus).

De organisatie gooit er nog een handjevol bandjes tegenaan, dus eigenlijk kun je zeggen dat er dit jaar een Lowlands onze kant op komt.

Groninginnedag

Groninginnedag is de terugkomdag voor Groningers die inmiddels onze stad hebben verlaten, maar die graag weer een dagje terug willen. Samen herinneringen ophalen, reünies in het nachtleven en drinkerij in de Der Aa-kerk en op de Ossenmarkt vormen het hart van het programma. Check het op ww.groninginnedag.nl.