Wat doen die hekken op de Ubbo Emmiussingel?

Geplaatst op:
Wat doen die hekken op de Ubbo Emmiussingel?

Waarom staan er opeens tientallen hekken langs de Ubbo Emmiussingel?

Dranghekken voor een Prince-tentoonstelling in het Groninger museum? De nieuwe locatie van het Rapalje-festival? Een plek voor de volgende huldiging van de FC (zoals de zaken er nu voorstaan ergens rond in 2027)?

IMG_1479

Stad in Beweging

Niks van dat alles. De hekken met foto’s vormen de tentoonstelling Stad in Beweging. Best een slimme locatie eigenlijk, want dagelijks komen er duizenden mensen via de Werkmanbrug van het station naar het centrum. Een toepasselijke plek voor een tentoonstelling over fietsers en automobilisten.

AFV Daguerre

De tentoonstelling hoort bij het 125-jarig bestaan van amateurfotoclub AFV Daguerre uit Groningen. Erik van Gilst van AFV Daguerre vertelt. “We wilden iets bijzonders doen met ons 125-jarig bestaan.”

Een klein leger van amateurfotografen werkte daarom twee jaar lang aan de foto’s en elke fotograaf kreeg uiteindelijk zijn eigen hekje.

blauwthema
Foto: Ard Bodewes

Fotografische reis

Een fotografische reis door de omgeving“, zo noemt Van Gilst de tentoonstelling. De meeste foto’s werden gemaakt in de stad, sommigen daarbuiten.

De fotografen kregen opdracht om het thema beweging in beeld te brengen, maar dit hoefde niet letterlijk.

Eén fotograaf maakte foto’s van de protesten tegen de aardbevingen in Groningen. Dat ging dus létterlijk Stad in beweging.”

werkelijk
Foto: Erik van Gilst

Stad in Beweging staat er tot en met 19 juni. De fotoclub feliciteren mag op hun website.