Festivals in Groningen, de evenementen die je niet mag missen

Geplaatst op:
Festivals in Groningen, de evenementen die je niet mag missen

Een festival bezoeken in Groningen? Check. Het is volop lente en overal in Stad zijn volop toffe evenementen. 

In Groningen is altijd wat te doen. Is het geen middagje hangen op het terras, dan is het wel een bandje of dj die je ergens kunt bekijken. In een club, een zaal of een kroeg.

Logisch. Groningen heeft een rijke traditie qua popmuziek en die traditie zetten we graag met zijn allen voor. En festivals in Groningen? Ook die zijn er genoeg. Een overzicht van de evenementen die je niet wilt missen deze zomer.

 

Rumbling Earth

 • 30 juni
 • Gratis

Wat zou er gebeuren als er geen vergunningen meer nodig zijn om muziek op straat te mogen maken? Nou, dan krijg je dus dit: een festival met muziek op elke straathoek. Tijdens Rumbling Earth spelen overal in het centrum artiesten, meestal onversterkt en op de akoestische gitaar. Kleinschalig, intiem en zeker de moeite waard.

 

Dance at the Beach

 • 1 juli

dance at the beach

Dansen op het strand. Eigenlijk precies zoals ze het zeggen, dus. En daar doen wij het voor. Op zaterdag 21 juli kun je op het strang vande Kardingerplas terecht voor een vette danceparty. Eentje die begint om 15 uur, en zo rond middernacht eindigt. Meer dan dat is nog niet bekend, maar dat volgt nog op Facebook.

 

Paradigm

 • 10 tot en met 12 augustus
 • € 68


Dancefestival Paradigm is al jarenlang een begrip in Groningen en trekt bezoekers uit alle hoeken van Europa. Niet gek ook. Drie dagen lang staat het Suikerunieterrein dag en nacht in het teken van vette beat en de hipste dj’s. De ultieme plek om drie dagen helemaal los te gaan.

 

Evenementen tijdens de KEI-week

 • 13 tot en met 17 augustus
 • Gratis

Geldt de KEI-week als een festival? Wel een klein beetje, vinden wij. Want op de donderdag houden ze openluchtfestival aan de Kardingerplas, waarbij de hele stad is uitgenodigd. En laten we het openingsfeest, maandag op de Grote Markt niet vergeten: die avond heeft ook altijd zo’n fijn openluchtsfeertje. Dus of je nou Stadjer bent of student: lekker langskomen en ee’m kennismaken met de nieuwe eerstejaars buren.

Lees ook:  Openluchtfestival aan de Kardingerplas tijdens de KEI-week

 

Noorderzon

 • 23 augustus – 2 september
 • gratis (voorstellingen hebben voorverkoop)


Er zijn twee soorten Noorderzon-bezoekers. Het eerste type bezoeker zit dik in de kunst en kan niet wachten om alle toneelstukken af te struinen. En het andere type bezoeker? Die komt voor de gemoedelijke sfeer. Zitten aan een tafeltje, oeverloos bijkletsen en af en toe een bandje kijken. Beide bezoekers maken Noorderzon wat het is: een belevenis. Dit jaar trouwens een maandje later, vanwege een cultureel momentje in Friesland diezelfde periode.

 

Reitdieppop

 • 14 en 15 september
 • Gratis (bepaalde optredens uitgezonderd)

de reitdiephaven in groningen

Gratis muziek in de mooiste haven van Nederland? Daar doen we het voor. Want elk jaar in september zetten ze een podium neer in de Reitdiephaven en komen ze steevast met een dikke line-up (met veel local heroes).  En zonder dat het je al te veel geld kost, heb je een topweekend.

 

Kadepop

 • 22 september
 • € 42,39 (voor 31 mei krijg je korting)

kadepop

Muziek luisteren op een hele unieke locatie: het Suikerunieterrein. Met elk jaar weer een keur aan artiesten die in het clubcircuit hun sporen hebben verdiend (denk De Likt en Chef’special). Kost je een entreekaartje, maar daar krijg je doorgaans een onvergetelijke dag voor terug. Kadepop, elk jaar weer top.

Opmerking: voor de ticketprijzen maken we gebruik van de prijzen die worden genoemd bij de voorverkoop, dus inclusief bijkomende kosten. Aan de kassa kunnen prijzen hoger liggen, dus check vooral de website van het festival.