Op deze plekken zie jij Eurosonic 2018 gratis

Geplaatst op:
Op deze plekken zie jij Eurosonic 2018 gratis

Gratis concerten tijdens Eurosonic 2018? Nice. Komende week is er in Groningen een tamelijk uitgebreid gratis programma tijdens ESNS.

ESNS oftewel Eurosonic en Noorderslag betekent vier dagen lang met je maten de stad afstruinen, op zoek naar toffe nieuwe bands. Bij het officiële programma bestaat de verplichting van een toegangsbandje, maar gelukkig zijn er in de afgelopen jaren ook een hoop alternatieven ontstaan. Op deze plekken beleef je volgende week het festival, zonder dat je een entreekaart hoeft te kopen.

 

Eurosonic Air 2018

De machtig mooie tent van Eurosonic Air staat volgende week weer op de Grote Markt. En dus weet je zeker dat je droog staat, zelf als we weer zo’n dikke sneeuwbui krijgen als een jaar geleden.

Tips van de redactie: Dewolff, Tim Knol en het NNO wat games-muziek gaat spelen.

 

Pleuropsonic

Het oudste, hardste en misschien ook wel stoerste tegenfestival is terug. Met tientallen optredens op drie locaties is dit namelijk een serieuze tegenhanger van het officiële programma. Het accent ligt op de gitaarmuziek, dus verwacht in OKRZ, Crowbar en de Zolder een hoop hipsterbaarden in het publiek.

Tips van de redactie: White Boy Wasted, Babyface Nelson en Sidilarsen.

 

Platosonic

Tijdens Platosonic 2018 schuift het personeel de cd-bakken opzij en verandert de platenzaak in de Ebbinge in een poppodium. Eéntje waar je de fine fleur van de alternatieve muziek live aan het werk kunt zien. De buren van Coffee Company doen ook mee, dus heb je niet één maar twee podia om tussen heen en weer te lopen. Nice.

Lees ook:  SuperStadjer-wedstrijd beloont bescheiden vrijwilligers

Tips van de redactie: Velvet Volume, Hey Elbow en Wildwood Kin

 

Grunnsonic heeft een gratis programma met Groninger bands

Een gratis event met louter Grunneger acts? Daar doen wij het voor. Tijdens Grunnsonic zie je in een negental cafés de ene na de andere toparties voorbijtrekken, in een bonte stoet van zowel oud als nieuw talent.

Tips van de redactie: Small Town Bandits, Haas en Lars Koehoorn.

 

Jagersonic

De naamgever van dit festival is de Rooie Jager, de politiek correcte opvolger van de Rooie Neger. En dat belooft een flinke dosis aan boerenrock in de Vera. Ben jij opgegroeid met hillbillies en dialectrockers? Dan is de Oosterstraat op 20 januari voor jou de place to be.

Tips van de redactie: Høken met De Heinoos, Mooi Wark en Douwe Bob (met band).

 

Benzinebar

benzinebar groningen

De Benzinebar is van oudsher voor velen de laatste stop voordat de stadsbussen weer gaan rijden. De beroemde kroeg heeft twee avonden muziek op de planning; op donderdag en op vrijdag.

Tips van de redactie: The K, The Tiger Love Machine en Rebel Radio.

 

Wolfsonic

Niet voor mensen met kwetsbare trommelvliezen. De Witte Wolf staat bekend als het hardste café van de stad, waar mannen even lang haar hebben als de vrouwen en waar de snoeiharde metalmuziek op een oorverdovend volume door de lucht wordt geknald. Vier dagen lang zorgt het café voor bikkelhard entertainment, waarvoor zaterdag trouwens wel een entreeprijs wordt gerekend (de rest is gratis).

Lees ook:  Lasergamen op de Grote Markt

Tips van de redactie: Black Fuse, Nuclear Devastation en Devoured Elysium.

 

Synagogue Showcase

synagoge folkingestraat

Een bijzonder optreden op een even zo bijzondere locatie: dat is wat de band Viking In Tibet voor ons in petto heeft. In de synagoge in de Folkingestraat geeft de groep op de zaterdag een showcase, samen met The Last Dinosaur en The T.S. Eliot Appreciation Society. Alleen al om de locatie wil je dit niet missen.

Tips van de redactie: alledrie de bands.

 

Magners Music Sessions

Bij The Dog’s Bullocks pakken ze goed uit. Maar liefst 23 bands passeren in drie dagen tijd de spreekwoordelijke revue. De avonden worden afgesloten met knetterende afterparty’s, die nog wel eens tot in de vroege uurtjes door zouden kunnen gaan.

Tips van de redactie: Mexican Surf, Spacekees, Secret Rendezvous

En dat is nog maar een deel van de programmering, want we zouden er zo nog twintig op kunnen noemen. Yellow Pearl in Het Heerenhuis, Twee Meter Sessies bij theaterschip Bald’r, We Rock the Cradle in de Drie en nog een heleboel  anderen.