Eerst was er de KEI-week, nu komen de Kiezeldagen

Geplaatst op:
Eerst was er de KEI-week, nu komen de Kiezeldagen

De Kiezeldagen in februari zijn de herkansing voor wie nog geen studentenvereniging heeft gevonden.

Het is winter. En goed koud. Geen periode waarin je een introductieweek à la de KEI-week zou verwachten.

En toch zijn ze in aantocht: de Kiezeldagen. Gehouden van 11 tot en met februari, in de verenigingsgebouwen van Bernlef, Cleopatra, GSV en Unitas.

 

Overweldigend aanbod

Wat is het verhaal? Veel eerstejaars maken in augustus kennis met het studentenleven, maar niet iedereen maakt in die periode de stap om zich in te schrijven voor een studentenvereniging.

Snappen we ook wel.

Ga maar na… Het aanbod van studentenverenigingen in de stad is overweldigend. Tijdens de KEI-week krijg je van een hoop verenigingen wel een goede indruk, maar het gaat allemaal in zó’n hard tempo, dat het knap lastig kan zijn om de details met elkaar te gaan lopen vergelijken.

En met het huidige leenstelsel zijn er steeds meer studenten die toch eerst even de kat uit de boom willen kijken. Eerst zorgen dat de studie op stoom komt, dan de rest.

Dus als het uiteindelijk lukt om het eerste half jaar door te komen zonder het gevreesde negatieve, bindende studieadvies, dán pas kijken sommigen of een studentenvereniging een leuke aanvulling is op het drukke sociale bestaan.

Eigenlijk best slim.

 

De kiezel

de kiezeldagen in groningen

En net zo slim is het idee achter de Kiezel.

Tussen 11 en 15 februari organiseren studentenverenigingen Bernlef, Cleopatra, GSV en Unitas samen een introductieweek, waarin ze de sociëteit openstellen voor iedereen die wil komen kijken. Dus dat betekent sfeertje proeven, sozializen en bij een wederzijdse klik gelijk de aanmelding regelen.

Een kleine KEI-week dus, met als verschil dat de korte broeken in de kast blijven en een dikke winterjas een basisbehoefte is.

Het programma is in ieder geval goed gevuld. Een fout après-ski, meerdere kroegentochten en de onvermijdelijke brakke brunches op de day after. Eén van de afsluitende evenementen is een heus strandfeest. Niet aan het Zilvermeer, maar daar waar het een stuk aangenamer is: in het clubgebouw van Unitas.

Wel zo warm, deze tijd van het jaar.

Meer informatie, waaronder het programma, lees je op kiezeldagen.nl. De foto’s zijn ter beschikking gesteld door Cleopatra.