Drink 2000 whisky’s tijdens het Whisky Festival in Groningen

Geplaatst op:
Drink 2000 whisky’s tijdens het Whisky Festival in Groningen

Het Whisky Festival in Groningen van 2020 is in aantocht. 

Heb je wel eens een whisky uit je geboortejaar geproefd? Of gedronken uit een fles van duizend euro? Tijdens het Whisky Festival in de Aa-kerk heb je de keuze uit 2000 whisky’s. Proost!

Hier ontdek je van 27 tot en met 29 maart meer dan 2000 verschillende soorten whisky tijdens het Whisky Festival Noord Nederland. Het grootste deel komt natuurlijk uit Schotland, maar je ziet er ook flessen uit Amerika, Zweden, Frankrijk, Ierland en Nederland (toepasselijk genoeg de Millstone genoemd).

Ruiken en proeven tijdens het Whysky Festival

Een kaartje kost dertig euro en voor dat geld mag je naar hartenlust ruiken, praten, proeven en genieten van speciaal geselecteerde dranken. Veel whisky’s zijn al bij de entreeprijs inbegrepen, maar bij de exclusieve merken betaal je per glas (de kostprijs, dat dan wel weer).

 

McClelland uit 1920

Stel je bent geboren in 1975, dan is dit de perfecte kans om te ontdekken hoe de drank uit dat jaar smaakt. Of toch liever duur doen? Probeer dan eens de McClelland uit 1920: een glaasje uit deze fles kost dertig euro, de hele fles gaat weg voor € 1200. Veel geld, maar dan proef je ook echt iets wat je nog nooit eerder hebt gehad.

De der aa-kerk is de locatie van het Whisky Festival Groningen

Blind proeven

Het whiskyfestival is geen zuipfestijn, maar een plek voor liefhebbers om samen te komen. En ben jij een kenner bij uitstek? Dan dagen we je uit om mee te doen met de blinde proeverij en te kijken hoeveel merken jij herkent.