Drie dingen om te doen tijdens Let’s Gro (waar je gelijk wat aan hebt)

Geplaatst op:
Drie dingen om te doen tijdens Let’s Gro (waar je gelijk wat aan hebt)

De toekomst van de stad als headliner van een festival: dat is Let’s Gro in een notendop. Op woensdag begint het evenement.

Tijdens Let’s Gro buigen wetenschappers, politici en Groningers zoals jij en ik over de vraagstukken waar een kleine wereldstad als Groningen mee worstelt. Door te sparren, te klankborden en goed naar elkaar te luisteren, wil Let’s Gro antwoord geven op alle vraagstukken waar de stad in de toekomst mee te maken krijgt.

Voorbeelden van vragen waar Let’s Gro antwoord op moet geven?

  • Hoe zorgen we voor betaalbare zorg?
  • Hoe laten we de onderwijs en arbeidsmarkt op elkaar aansluiten?
  • Hoe kan technologie bijdragen aan een stad waarin mensen en bedrijven zich thuis voelen?
  • Waar liggen kansen en uitdagingen?

lets-gro-drie-dingen-om-te-doen-5

Het heden als vertrekpunt

Eén ding wat de organisatie goed doet, is de drempel zo laag mogelijk leggen. Het Groningen van morgen dat begint namelijk vandaag; en door huidige issues als vertrekpunt te gebruiken kun je heel goed vooruit kijken.

Drie dingen die je kunt doen op Let’s Grow, waar je gelijk iets aan hebt.

  • Open (gemeente-)raad: Tof idee. Het gemeentehuis ligt centraal in de stad, maar voor veel mensen is de afstand met de politiek nog te groot. Dus wat doe je dan als gemeenteraad? Juist: deuren open en Stadjers uitnodigen. Tijdens de Open Raad kan iedereen de raadsvergadering binnenlopen om van alles en nog wat op de politieke agenda te krijgen. “Het is een nieuwe manier om goede ideeën van Stadjers een kans te geven”, aldus raadslid Arjen Banach.
  • Ruilbeurs: Hoe kom je aan nieuwe spullen? Die koop je. Hoe kom je aan tweedehands spullen? Ook die koop je. Of kan het simpeler? Dat kan zeker, tijdens het evenement Swap Your Stuff op zaterdag bij BED in de Oosterstraat. Hier ruil je je oude kleren, boeken en huisraad tegen iets waar je wat aan hebt. Zelfs diensten ruilen is mogelijk, volgens initiatiefneemsters Mariëlle Windhorst en Catharina Meter: “Denk daarbij aan schrijven, fotografie, grafisch vormgeving, catering of klussen en in om het huis die aangepakt moeten worden.
  • De Jongens tegen de Meisjes, maar dan met studenten en Stadjers: Een ludieke actie georganiseerd door WIJS. Studenten en Stadjers meten zich tegen elkaar om te kijken wat ze gemeen hebben en wat ze cool vinden. Check het op donderdag bij Jimmy’s (Herestraat).

lets-gro-drie-dingen-om-te-doen-1

Meer over Let’s Grow lees je op letsgro.nl en op Facebook.