Zeldzaam Mooi: de markt die bijna wegwaaide

Geplaatst op:
Zeldzaam Mooi: de markt die bijna wegwaaide

De harde storm op tweede paasdag blies de Zeldzaam Mooi-markt bijna letterlijk Groningen uit. Op 17 april en 10 juli zijn er herkansingen.

Organisator Ilse van Haassen was met Pasen op de Vismarkt: “We waren aan het opbouwen, maar de kramen waaiden letterlijk weg”.

Levensgevaarlijk dus. Omdat ongelukken te voorkomen, werd de markt op een andere datum opnieuw ingepland.

zeldzaam4

 

Zeldzaam Mooi in Groningen

Tijdens de Zeldzaam Mooi-markt loop je langs honderden kraampjes van kunstenaars en vakmensen.

Alles wat je ziet is handgemaakt: sieraden, accessoires, tassen. En alles is te koop. Uitermate geschikt voor wie wel eens wat anders wil dan de massaproductie die je in veel winkelketens koopt.

 

Handgemaakte items op Zeldzaam Mooi

Dit moet je gezien hebben

Een greep uit het aanbod:

  • Sieraden: Tante Taat is edelsmit en maakt gouden sieraden met de hand
  • Aquarteltekeningen: Grafiqueline maakt aquareltekeningen op tassen, posters en kleding. Scoor zondag dus een romper met een vogel erop
  • Moderne stadstekeningen: Janet Edens maakt modern art. Ze schildert oude gebouwen in Groningen (Martinitoren, Der Aa-kerk) in opvallend felle kleuren. De stad bekeken door een andere bril
  • Vintage reclameborden: toptip voor kersverse ouders. Koen Meloen maakt vintage jaren ’50 reclameborden gepersonaliseerd met de naam van de pasgeborene en het geboortegewicht.

En natuurlijk is er lekker eten: biologische bakkies van Toffe Koffie, heerlijke poffertjes van de Wavel- en Poffertjeskoning en biologische patat van de Frietfiets.

 

zeldzaam1


De Zeldzaam Mooi-markt duurt van 11 tot 17 uur en is gratis toegankelijk op de Vismarkt. Check Zeldzaam Mooi op Facebook of zeldzaammooievents.com.