Dubbels en tripels tijdens het Bierfestival Groningen

Geplaatst op:
Dubbels en tripels tijdens het Bierfestival Groningen

Wie houdt van bier? Bijna iedereen? Mooi. Loop dan dit weekend naar binnen bij het Bierfestival Groningen in de Martinikerk.

Bij de entree krijg je een leeg glas en twee muntjes om het eerste rondje mee te geven. Daarna loop je langs zestig stands van brouwers die allemaal hun eigen enkels, dubbels en triples hebben meegenomen.

Veel Groninger biertjes

Op het Bierfestival proef je van ruim 150 biertjes. Natuurlijk een heleboel uit het binnen- en buitenland, maar dit jaar doen er ook opvallend veel Groninger brouwerijen mee. Martinus, Bax Bier, Kromme Jat en Pivo Brouwers komen allemaal uit de regio en staan met een pittig pilsje op de beursvloer.

bierfest2

Zelf bier brouwen

Altijd al bier willen brouwen? Haal dan tijdens het festival een bierbrouwpakket om thuis mee aan de slag te gaan. Het brouwen duurt wel een paar weken, maar dan heb je ook echt iets unieks.

Tijdens het Bierfestival is ook de finale van de amateur bierbrouwwedstrijd. Dus als het brouwen je bevalt, dan kun je je alvast voorbereiden op de wedstrijd van volgend jaar. En dat loont de moeite, want het winnende biertje komt in de schappen van alle Mitra’s te liggen.

Het bierfestival wordt gehouden op vrijdag- en zaterdagavond. Voor wie zich in de middag al aan de borrel waagt, is het festival ook zaterdagmiddag open.

Meer over het Bierfestival op de site progressevents.nl.