Beleef een ramp tijdens de 112GroningenDag

Geplaatst op:
Beleef een ramp tijdens de 112GroningenDag

De website 112Groningen fotografeert al 12,5 jaar het werk van politie, brandweer en de reddingsbrigade in de provincie Groningen. Al die hulpdiensten zijn zaterdag aanwezig op de 112GroningenDag in het Martiniplaza.

De helden van de hulpdiensten redden elke dag opnieuw levens van Groningers. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, vindt ook initiatiefnemer Martin Nuver. Met zijn collega’s brengt hij bijna elk ongeluk in beeld. Van uitslaande branden tot omgewaaide caravans. En dat al 12,5 jaar lang.

DSC_3082

Spectaculaire demonstraties

Om dit jubileum te vieren, houdt de website op 28 mei een spectaculaire dag in het Martiniplaza. En reken maar dat de website groot uitpakt. Vier hallen én het buitenterrein zijn gevuld met grote auto’s en spectaculaire demonstraties.

De 68 deelnemende organisaties waren snel gevonden. Logisch, want Nuver ziet die mensen elke dag. “Toen wij begonnen, toen vonden ze het wat vreemd, amateurfotografen bij ongelukken. Maar toen ze zagen hoe netjes wij werken, toen vonden ze het okay.

Niet in de weg lopen en toch mooie foto’s maken, dat is het idee. De band met de hulpdiensten is daardoor goed. “Ze reageerden allemaal heel enthousiast toen we ze vroegen voor deze dag.”

20160114122456

Dit móet je gezien hebben op de 112GroningenDag

  • Demonstraties: de Mobiele Eenheid komt met een grote container en laat zien hoe je krakers uit een gebouw krijgt. De politie laat zien hoe je iemand met een vuurwapen vakkundig uitschakelt vanuit een auto
  • Grote wagens: De politie komt met een arrestatiebuis (capaciteit: 26 mensen) en een MCU-container, een los mobiel kantoor met de modernste communicatieapparatuur. De brandweer rukt uit met de E-One Titan Crashtender, een reusachtige bluswagen voor rampen op vliegvelden. Je mag overal in en die kans krijg je natuurlijk niet elke dag
  • Even bijkomen van al die rampspoed: Op het horecaplein kun je luisteren naar livemuziek en rustig zitten met een drankje .

112GroningenDag-logo-BESTRATING-LAGE-KWALITEIT

 

De 112GroningenDag is zaterdag 28 mei van 10:00 tot 17:30 uur in Martiniplaza. Entree is € 2,50, kinderen tot 12 jaar gratis entree. Meer info op de website en op Facebook.