Alternatieven voor het Bevrijdingsfestival

Geplaatst op:
Alternatieven voor het Bevrijdingsfestival

Op vijf mei trekken tienduizenden Stadjers en studenten in één grote stoet naar het Stadspark, om samen het glas te heffen op de vrijheid.

Maar wat als je geen zin hebt in die drukte, maar toch een topdag wil? Dan zijn er alternatieven! We zetten de rest van de activiteiten op 5 mei op een rijtje.

 

Bevrijdingsontbijt Grote Markt

Om 09.30 staat het Bevrijdingsontbijt klaar op de Grote Markt. Omdat de meeste feestgangers zich op dan aan het opmaken zijn, is dit hét moment om rustig te ontbijten met andere Stadjers. Gratis!

Iets later (om 10.40 uur) is er een optreden van het vluchtelingenkoor New Life. Toepasselijk, want de groep kwam naar Nederland om in alle vrijheid een nieuw leven te beginnen.

IMG_0012

 

Koor zingt over vrijheid

Toe aan cultuur? Loop dan om 12.00 uur de Doopsgezinde Kerk (Oude Boteringestraat 33) binnen. Het koor van het 4 Mei-project zingt daar over het thema vrijheid. Acteurs van Jeugdtheaterschool VRIJDAG brengen de teksten tot leven.

4meikoor
Foto: Jaap K. Koerts

 

Big Taste Festival, Damsterdiep

Honger? Loop dan vanaf 16.00 uur door naar het Big Taste Festival op het Damsterdiep. Tientallen foodtrucks zorgen voor gekruide spareribs en royale rundvleesburgers. Pak een stoel, zak onderuit, neem een hap eten en geniet intussen van livemuziek.

Het festival staat van 5 tot en met 8 mei op het Damsterdiep.

burgersFoto: Harro Schuringa