Vijf redenen om naar Swinging Groningen te gaan

Geplaatst op:
Vijf redenen om naar Swinging Groningen te gaan

Groningen swingt vandaag en morgen de pan uit. Swinging Groningen zet de stad aan het dansen met jazz, funk en soul.

Muziekfestivals, daar houden wij wel van. Zeker als ze in Groningen worden gehouden. Lekker een band kijken, daarna gezellig naar een bar en na afloop weer gewoon pitten in je eigen bed.

 

Vijf redenen om ook te gaan

 

1: Swinging Groningen kost niets

Het festival is gratis en dat is wel zo fijn. Een muziekfestival kost normaal gesproken tientallen euro’s, drankjes niet meegerekend. Dan is het mooi als je ook af en toe de deur uit kan zonder dat het je een hap uit je boodschappenbudget haalt. Op Swinging Groningen zie je de artiesten gratis en voor niets.

 

2: Het is donders gezellig

Wij durven te zeggen dat Swinging Groningen één van de leukste festivals van Nederland is. Er is altijd een goede sfeer, je ziet er geen rottigheid en het is goedbezocht (maar ook weer niet té druk).

 

3: Voor elk wat wils

Voor de funky breaks hebben we jazzartiesen als The Houdini’s (vrijdag op het Waagplein) en SambaDooBop (zaterdag in het Ellebogenkwartier).

Ben je meer van een sjans en een dans? No problemo. Funkbands PB Underground (vrijdag op het Broerplein) en Jimmy Glasmacher Band (zaterdag op het Zuiderdiep) staan klaar met een dansbare mix van ritme en percussie.

 

4: StadsKabaal

Welke bands je ook gaat zien: StadsKabaal mag je niet missen. Deze gelegenheidsband wordt gevormd door kinderen en scholieren uit heel provincie Groningen.

Het doel is om kinderen van verschillende sociaal-culturele afkomsten samen muziek te laten maken. En volgens ons is dat is best een mooi doel! Noteer in je agenda: zaterdagmiddag, 16 uur, Broerplein.

 

5: De afterparty

Geen feest is compleet zonder een afzakkertje nadatde laatste artiest heeft gespeeld.

Jazzcafe De Spieghel, soulcafé Donovan’s (beiden in de Peperstraat) en alle kroegen in de Ellebogenbuurt liggen voor de hand als locatie voor een bijpassende afterparty.

 

 

swinging

Swinging Groningen wordt vrijdag en zaterdag gehouden in de binnenstad. Het festival is verspreid over zes locaties: Waagplein, Broerplein, de Ellebogen, Uurwerkersplein, Zuiderdiep en op vrijdagavond bij de Turfsingel.

Meer over Swinging Groningen lees je op de website.