Thuisbezorgen is het nieuwe uit eten

Geplaatst op:
Thuisbezorgen is het nieuwe uit eten

Wat in maart begon als een noodgreep van de horeca is inmiddels standaard geworden: thuisbezorgen en afhalen.

Het thuisbezorgen van eten is natuurlijk geen nieuw idee, het bestaat al jaren. Toch heeft het thuis ‘uit eten gaan’ in de afgelopen maanden een flinke vlucht genomen. Neem nou het aantal zoekopdrachten: die ging tijdens de lockdown ‘through the roof‘ (bron):

Kans

Ondernemers roken hun kans en doken er bovenop.

En dat moest ook wel, want voor veel restaurants was het bezorgen van een warme hap maandenlang de enige manier om nog inkomsten te genereren. En dus heeft elk restaurant maximaal ingezet uit de buitendienst, inclusief de restaurants waar dit in het verleden nooit zo gangbaar was.

En zo gebeurde het dat een thuisbezorgde Big Mac heel normaal is geworden en dat je een shoarma uit de Peperstraat ook prima overdag kunt eten (in plaats van rond zonsopgang als besluit van een uitermate woeste stapavond).

Inmiddels zijn de regels versoepeld. Maar veel zaken blijven vasthouden aan het bezorgmodel, wat inmiddels stevig verankerd is in de businessplannen.

Dit jaar is er in de wereld meer gebeurd dan wie dan ook zich had kunnen voorstellen. Deze zomer maken we de tussentijdse balans op en bekijken hoe 2020 het straatbeeld heeft veranderd.