De plantsoenvijver is rustiger dan ooit

Geplaatst op:
De plantsoenvijver is rustiger dan ooit

Wie al jaren in het Noorderplantsoen komt, zal het ongetwijfeld zijn opgevallen: de nieuwe rust rondom de plantsoenvijver.

Zelfs op een warme zomermiddag ligt het centrale plek in het Noorderplantsoen er leeg bij. In afgelopen jaren was de centraal gelegen vijver nog dé hotspot van het plantsoen: de plek waar Groningers uit zo’n beetje elke laag van de bevolking bij elkaar kwamen.

Maar in 2020 heerst er de rust.

Op een zonnige zomermiddag zien we dat het aantal bezoekers op één hand te tellen is. Iemand eet een bammetje, een ander leest een boek en even verderop zit een gezinnetje op een kleed.

Is het een gevolg van de drooglegging van dit deel van het Noorderplantsoen? Je zou het bijna gaan denken.

Even verderop, op het veldje bij de muziekkoepel, is het namelijk ouderwets gezellig. Kleedjes op de grond, flesjes wijn erbij. Relaxen met elkaar, vieren dat we jong zijn. Want dat is natuurlijk ook in 2020 nog steeds het Noorderplantsoen in een notendop.

Dit jaar is er in de wereld meer gebeurd dan wie dan ook zich had kunnen voorstellen. Deze zomer maken we de tussentijdse balans op en bekijken hoe 2020 het straatbeeld heeft veranderd.