Minder wanbetalers zorgverzekering in Stad

Geplaatst op:
Minder wanbetalers zorgverzekering in Stad

Het aantal mensen in Stad met serieuze betalingsproblemen bij de zorgverzekeraar daalde vorig jaar van 2,2 procent in 2014, naar 1,6 procent in 2018. Dat becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De nieuwe tarieven voor alle zorgverzekeringen zijn vandaag bekendgemaakt. Conclusie? Veel verzekeraars kiezen voor een verhoging, maar er zijn ook verzekeraars die hun tarieven verlagen. En dat laatste is natuurlijk goed nieuws voor wie moeite heeft met het betalen van de verzekeringspremie.

Volgens het CBS zijn er in Nederland namelijk meer dan tweehonderdduizend mensen die hun zorgpremie langer dan een half jaar niet hebben betaald. Landelijk ligt het gemiddelde rond de 1,5 procent, in Stad is dit 1,6 procent. Volgens het CBS komt dit neer op zo’n 2750 mensen.

Nog steeds fors natuurlijk, maar volgens het CBS toch een daling met vijf jaar geleden, toen 2,2 procent van de Groningers de zorgpremie niet kon ophoesten.

Dat er minder wanbetalers zijn, betekent overigens niet dat er automatisch minder mensen zijn met betalingsproblemen, merkt het CBS op. Door versoepelde betalingsregelingen worden mensen minder snel als wanbetaler geregistreerd. De daling is voor een deel hierdoor bepaald.

Lees ook:  Duizenden KEI-lopers krijgen digitaal programma aangeboden