Zijn Groningers tegen de sleepwet… of gewoon boos om het gas?

Geplaatst op:
Zijn Groningers tegen de sleepwet… of gewoon boos om het gas?

Waarom Groningen de Sleepwet prullebakkeert.

Het noorden is faliekant tegen de Sleepwet. Is de overduidelijke ‘tegen’-stem een weloverwogen keuze, of een boerenopstand?

We checken de meningen op Twitter.

 

Geen fifty-fifty

Dagbladcolumnisten vragen zich al wekenlang af of Nederland eigenlijk wel weet waar de wet over gaat, en of de materie niet te complex is om bij de kiezer neer te leggen. Een antwoord op die vraag zullen we wel nooit krijgen, want de meningen zijn landelijk tot op het bot verdeeld.

En in het noorden? Niks geen verdeelde meningen. Groningers geven massaal aan tegen de Sleepwet te zijn. Wat schier: we stemmen de wet massaal weg.

 

 

Het noorden kleurt rood

Groningen heeft zich gisteren overduidelijk tegen de Sleepwet gekeerd. In andere delen van het land ging de uitkomst redelijk richting 50/50. De helft vind het wel prima, de andere helft is er fel op tegen.

 

 

 

Ging het nou om de Sleepwet of om het gas?

Consensus op Twitter: het noorden keert zich tegen Den Haag om het gas.

 

 

 

 

 

 

 

Het vertrouwen is weg, volgens Twitter

De Sleepwet gaat over meer dan de bevoegdheden. Het gaat om vertrouwen in Den Haag, zo is de algemene mening. Het vertrouwen dat de regering handelt in óns belang.  En dat vertrouwen, dat vertrouwen heeft in Groningen een behoorlijke deuk opgelopen.

 

 

 

 

 

 

En in de rest van het land? hebben ze nu ook een mening over ons.

In de rest van het land snappen ze eigenlijk maar bar weinig van onze uitslag.