Ik wil stemmen over wat er in mijn buurt gebeurt

Geplaatst op:
Ik wil stemmen over wat er in mijn buurt gebeurt

Bewoners van de Wijert mogen stemmen over wat de gemeente in hun wijk gaat doen. Ook iets voor de andere weken?

Het was de afgelopen weken het gesprek van de dag bij de betrokken buurtbewoners en ondernemers in de Wijert: de Wijkdeal. In de afgelopen maanden konden wijkbewoners onderwerpen op de politieke agenda zetten. Het leverde een uiteindelijke shortlist van 22 plannen op, zorgvuldig samengesteld op basis van tientallen inloopavonden waar driehonderd bewoners op afkwamen.

In de afgelopen week ging de wijk naar de stembus om te bepalen welke uiteindelijk de grootste prioriteit krijgen. Vanavond is de bekendmaking en weten wijkbewoners welke tien projecten op de politieke agenda komen te staan.

Experiment

Het is een experiment van de gemeente Groningen, waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen van bestuur in de wijk.

De gemeente Groningen experimenteert met nieuwe vormen van bestuur in de wijk“, vertelt de gemeentelijke woordvoering. “Wijkdeal De Wijert is één van de vijf experimenten waarbij voorop staat dat wijkbewoners, ondernemers en professionals in de wijk gezamenlijk bepalen wat ze de komende jaren in hun wijk willen verbeteren.”

Ook in de andere wijken

Bij een experiment hoort een evaluatie en een besluitvorming, maar daar gaan wij nu even niet op wachten. Want na het afsluiten van de stemronde in de Wijert vragen wij ons af of de rest van de stad ook zit te wachten op een hyperlocale stembusronde. En daarom is de stelling deze keer:

[socialpoll id=”2475201″]