Grunn’n? Ik wil hier nooit meer weg

Geplaatst op:
Grunn’n? Ik wil hier nooit meer weg

Groningers houden van hun streek. Meer dan bijvoorbeeld Tukkers, Limburgers of Randstedelingen. Zie je nou wel dat het hier gaaaaaaaf is.

Of all places

Groningers voelen zich meer dan ooit verbonden met Groningen, zo lazen wij vorige week in De Stentor (of all places). Groningers zijn natuurlijk altijd al trots op hun gebied, maar de verbondenheid met Groningen lijkt anno 2017 groter dan ooit.

De onderzoekers denken dat de aardbevingen daaraan bij hebben gedragen, maar wij weten natuurlijk wel beter. Volgens ons kan een positief sentiment niet komen uit negatieve ervaringen met een aarde die zoveel gaswinning niet goed trekt.

Nee, volgens ons zit het hem in het positieve. Bijvoorbeeld in hoe Groningers met elkaar samenleven, in de vele manieren om hier je tijd zo chill mogelijk door te brengen. En natuurlijk in de eierbal.

 

Groningen 1 – Randstad 0

De gemiddelde Groninger is dus trotser op de eigen omgeving dan de gemiddelde inwoner van Amsterdorp of Rotjeknor.

Maakt ons nieuwsgierig.

Want door de jaren heen zijn het onderwijs en het uitgaansleven als een magneet gaan werken op jongeren uit de omliggende provincies. Maar in de afgelopen jaren was dat eerder een tijdelijk effect dan een permanent iets.

Inmiddels is het namelijk een typisch beeld geworden: studenten trekken naar het noorden, maar even later kiest een groot deel van de 23 tot 30-jarigen toch voor een toekomst in de Randstad. Maar met een puik onderzoeksresultaat op zak, voorspellen wij dat dit gaat veranderen.

Daarom is de stelling van deze week:

[socialpoll id=”2445511″]

Uitslag stelling van vorige week

Vorige week kwamen we tot de schokkende ontdekking dat Knol’s Koek vertrekt uit de binnenstad. We vroegen ons af of jullie er ook kapot van zijn.

  • Een groot gemis voor de stad: 74 procent
  • Ik kom er wel overheen: 26 procent.