‘Rokende buren? Dan een schadevergoeding’

Geplaatst op:
‘Rokende buren? Dan een schadevergoeding’

Rokers moeten een schadevergoeding gaan betalen aan hun buren, vindt Clean Air Nederland. Zo moet een signaal worden afgegeven aan de roker, vindt de belangenvereniging.

Dat berichtte het AD afgelopen vrijdag.

Nu de rookruimtes in de ban gaan, richt de antirooklobby haar pijlen op het privéterrein: de achtertuintjes en balkonnen waar bewoners een sigaret opsteken.

Er gaat onvoldoende signaal naar de roker, dat die overlast veroorzaakt, de gezondheid van anderen aantast, en het verkeerde voorbeeld geeft aan jongeren”, aldus Tom Voeten van Clean Air Nederland in het landelijke dagblad.

Clean Air Nederland verzamelt momenteel voorbeelden van situaties waarvoor rokers aansprakelijk kunnen worden gesteld, zoals rokers in bijvoorbeeld sociale huurwoningen die hun buren schade toebrengen.

 

Wat vindt Groningen?

Groningen is al een tijdje op weg om een rookvrije stad te worden en had in 2018 zelfs de primeur van de eerste stad waarin niet in alle straten gerookt mag worden. Ongetwijfeld iets waar Clean Air blij mee moet zijn.

Wat vindt Groningen? Moet het voorstel van Clean Air ook in onze drukbevolkte stad worden omarmd, of niet? Laat het weten in de comments op Facebook.