Mooi om te zien hoe Groningen tweetalig wordt

Geplaatst op:
Mooi om te zien hoe Groningen tweetalig wordt

Groningen internationaliseert waar we bij staan. En dus kun je stellen dat de stad beetje bij beetje tweetalig wordt.

Want het aantal mensen waarvoor Engels de belangrijkste taal is, die wordt steeds groter. Statushouders vinden hun plekje in de stad en de onderwijsinstellingen trekken steeds meer internationals aan. Het resultaat hoor je op straat: het Engels wordt steeds vaker gesproken.

En dus zien we dat Groningen internationaliseert. Neem nou de Rijksuniversiteit: die zorgt er momenteel goed voor dat borden rondom de gebouwen zowel in het Nederlands als het Engels worden uitgevoerd. En de middenstand doet mee: fiets door de Korrewegwijk of het Zuiderdiep en je ziet steeds meer tweetalige lokkertjes in de etalages staan.

internationale-studenten-in-groningen-3

In ons DNA

Voor studentenorganisaties is de tweetaligheid inmiddels al ingebakken in het DNA. De KEI-week omarmde dit jaar de trend door alle communicatie in twee talen te doen. Ook de Groninger Studentenbond plaatst elk Facebook-bericht in twee talen. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Een omschakeling? Of gewoon een kwestie van gewenning, wat hier (in het van oudsher tolerante Groningen) vrij gemakkelijk gaat? We willen het weten.

 

En daarom is de stelling van deze week:

[socialpoll id=”2461898″]