Domino’s overvallen is kansloos in het kwadraat

Geplaatst op:
Domino’s overvallen is kansloos in het kwadraat

Kansloos in het kwadraat: een Domino’s overvallen. Toch gebeurde het vorige maand in het filiaal in de Stoepemaheerd in Stad.

En we kwamen ermee op de landelijke televisie. Alleen niet op een manier om trots op  te zijn. Vorige week besteedde Opsporing Verzocht ruimschoots aandacht aan de overval. Bewakingsbeelden tonen hoe drie gemaskerde mannen de zaak binnentreden en de jongen achter de balie dwingen om de kassa te openen.

Als die vertelt dat alleen zijn baas bij de kassa kan, is ook de bedrijfsleider het bokje. Hij moet de kassa openen en de inhoud afstaan. De buit valt tegen, dus met amper een paar tientjes lopen de daders weer de nacht in.


Bron: NPO

Laffe actie

Een ontzettend laffe actie van de drie vermomde mannen. We noemen het kansloos in het kwadraat. De oorzaak: kortingscodes. Want letterlijk iedereen die wel eens bij de Domino’s bestelt, die maakt er een uitdaging van: kortingscodes van Domino’s googelen. Tweede pizza gratis, vijftig procent korting, gratis drinken… dat soort dingen.

En dus ga je wel online bestellen, omdat dan de code geldig is. En bijna elke vaste klant maakt er een sport van. Code scoren, online bestellen, iDeal gebruiken en klaar ben je. En aangezien werkelijk iedereen dit doet, kun je er zeker van zijn dat als er één zaak is die weinig cash in huis heeft, het de Domino’s is.

En zelfs al zouden er duizenden euro’s in de kas liggen, dan nog. De man achter de balie doet zijn ding. Probeert ook gewoon om rond te komen, maar dan wel op een eerlijke manier. Misschien verdient hij meer knaken dan hij krijgt, maar hij valt er niemand lastig mee. Zeker niet op de luie vrijdagavond waarop half Groningen te veel heeft gewerkt heeft om nog te willen koken.

Bij het personeel zit de schrik er goed in. De anonieme pizzabakker vertelt op Uitzending Gemist dat hij de volgende dag gewoon weer aan het werk ging. Wat een held. Maar het viel hem wel tegen. Telkens denken aan die ene avond, telkens alert op elke klant die er binnenkomt. Je moet er niet aan denken om zo je werk te moeten doen.

De uitzending van Opsporing Verzocht heeft gelukkig zijn uitwerking gehad, want bij de politie zijn inmiddels zeventien tips binnengekomen. En we zijn benieuwd of de rest van Groningen hoopt, net als wij, dat daar de tip tussen zit die de doorslag geeft.

Daarom doen we een poll: