De vijf soorten Noorderzon-bezoekers

Geplaatst op:
De vijf soorten Noorderzon-bezoekers

Noorderzon is in volle gang en het publiek is in geen enkel opzicht een éénkennige groep.

Als je goed oplet, herken je namelijk de volgende vijf typische bezoekers.

 

1: De kroegtijgers

De kroegtijgers hebben niks met cultuur. Toneelvoorstellingen? Zijn die er dan? Muziek? Ja, leuk voor op de achtergrond. Want we zijn weer terug van vakantie en er moet bijgekletst worden. Liefst met iedereen.

Te herkennen aan: dat ze de barman bij de voornaam kennen.

 

2: De blikjesdrinkers

De blikjesdrinkers houden wel van een gezellige avond, maar hebben niet de zin (of het geld) om drank aan de bar te bestellen. Waarom zouden ze ook? Een sixpack is gemakkelijk gehaald bij de naastliggende Jumbo of Coop. Hou je weer geld over voor de rekeningen.

Te herkennen aan: een verdekt opgestelde plastic puut.

 

3: De cultuurliefhebber

De cultuurliefhebber worstelt zich door de dikke rijen Noorderzon-bezoekers heen, met maar één doel: het zo snel mogelijk bereiken van de voorstelling naar keuze. Want door alle horeca zou je inderdaad bijna vergeten dat dat de oorspronkelijke kern is van Noorderzon.

Te herkennen aan: dat ze vaak van buiten de stad komen.

 

4: Mensen met kinderen

Mensen met kinderen zorgen in de middag voor een grote kinderwagenparade die in één veegbeweging de route aflegt van de ingang naar het podium op Zuid, waar de zandbak met klimrek is. Opvallend is dat de ouders met kinderen vaak op de voet worden gevolgd door de bollebuikenbrigade. Waarschijnlijk ter voorbereiding.

Te herkennen aan: een oplettende blik en om de drie minuten achter de kids aanrennen.

 

5: Bert Visscher

Voor sommige trouwe bezoekers is het een sport: Bert Visscher spotten. Voor anderen is het meer een toevallige ontmoeting. Waardoor een zacht fluisterend “is dat hem echt?” een veelgehoorde uitspraak is op Noorderzon. Het is trouwens volkomen logisch dat Bertje Vis hier rondloopt, want zijn huis kijkt letterlijk uit op het terrein.

Te herkennen aan: een steekijsje.

Foto Bert Visscher: Creative Commons, bewerking door onze fotoredactie.