5 Noorderzon-tips voor studenten

Geplaatst op:
5 Noorderzon-tips voor studenten

Zo. Het ene feestje is nog maar net afgelopen of de volgende staat alweer voor de deur. Want dat is hoe we het doen in Groningen.

De KEI-week ligt nog vers in het geheugen en toch maken we ons op voor het volgende feest: Noorderzon. Donderdag gaat ‘ie van start. Vijf tips voor studenten die graag aanschuiven tijdens het favoriete festival van menig Stadjer.

 

1: Rugtas volgooien (want da’s goedkoop)

Noorderzon heeft een open opzet. Bij de ingang staat weliswaar een beveiliger, maar die doet totaal niet moeilijk over een meegebrachte picknicktas. Zolang je maar niet met hele kratten bier komt aanzetten en alle rommel maar weer netjes opruimt, is er niks aan de hand.

Dus doe je bankrekening een lol, loop even langs de super en beleef een topdag. Met geld smijten dat komt wel als je afgestudeerd bent.

 

2: Groningstalige deuntjes van Jan Henk de Groot

Streektaalartiesten. Drenthe heeft Mooi Wark, de Achterhoek heeft Jovink… en Groningen? Groningen heeft er tientallen.

En één van die artiesten is Jan Henk de Groot. Wie? Ja die. Wereldberoemd in Groningen, anoniem op alle andere plekken in het land. Onterecht als je het ons vraagt. Er zijn namelijk maar weinig mensen die het leven zo gevoelig weten te beschrijven als deze man. Onze eigen Bob Dylan is te zien op 25 augustus om 16 uur.

3: Chillen langs het water

Het hoofdpodium van Noorderzon is uniek, omdat er nooit iedereen voor het podium staat. Dat kan ook niet, want het podium kijkt uit over het water. En dat is vrij uniek.

Het resultaat is dat je langs het water languit kan hangen in het gras van het Noorderplantsoen (copyright Ralf Poelman) terwijl je over het water naar een bandje kijkt.

 

4: Urban House met de Lieve Marokkaan

Urban House is dé kweekvijver voor urban kunststromingen in Grunn’n, zoals muziek, dans en grafische kunst. Op Noorderzon zorgt het collectief voor een héleboel muziek, waaronder electro, techno en hip hop.

Twee dagen – zaterdag 25 augustus en vrijdag 30 augustus – nemen de muzikanten, mc’s en dj’s van Urban House de boel over. En reken maar dat wij even een plaatje gaan meesnaaien van de set van De Lieve Marokkaan, alleen al vanwege zijn naam.

Voor de stiekem meelezende Stadjers: op vrijdag 30 augustus is een optreden gepland van Jasper Staal. Inderdaad… de zoon van.

Alle acts lees je hierrrrr.

 

5: Je laten verrassen

Het leuke aan Noorderzon is dat je van tevoren nooit weet wat je krijgt te zien. En dus is elke dag anders dan degene ervoor of erna. Spontaan straattheater of een geïmproviseerd muziekoptreden. Een ontmoeting met iemand die je al een hele tijd niet meer hebt gezien, of de perfecte match in Happn (niet onwaarschijnlijk met zoveel mensen binnen een straal van 250 meter)… het kán op Noorderzon.

Lees ook:  Voedselbank blij met tassen vol luxe ontbijt van de KEI