Buitenkans! Zaterdag het Forum van binnen bekijken

Geplaatst op:
Buitenkans! Zaterdag het Forum van binnen bekijken

De bouw van het Groninger Forum nadert de eindfase. En zaterdag mogen we naar binnen.

Tijdens de Dag van de Bouw opent het Groninger Forum namelijk voor één dag de deuren. Niet voor de noeste bouwvakkers, maar voor het grote publiek. Van de ingang tot en met de expozalen op de vierde verdieping: een groot gedeelte van het gebouw is zaterdag te bewonderen.

Een buitenkans.

forum-groningen-8

 

Nog geen werkende liften of roltrappen

Een goede traploopconditie is geen overbodige luxe, zo meldt meldt men. “De liften en roltrappen zijn nog niet in werking. Je moet dus traplopen om boven te komen.”

Wie slecht ter been is, kan de wandeling beperken tot de benedenverdieping. Maar met een rolstoel is de bouwplek nog niet goed toegankelijk. “Het is een bouwplaats, dit betekent dat de omstandigheden daar ook naar zijn“, aldus de woordvoering.

Alles op een rijtje:

  • Van 10 tot 16.00 uur
  • Gratis entree
  • Aanmelden is niet nodig
  • Toegankelijk vanaf de Grote Markt-kant
  • Kinderen welkom onder begeleiding.

Volgend jaar open

Aan het begin van dit jaar is het hoogste punt bereikt en kon – zoals de traditie voorschrijft – de vlag uit. Eind dit jaar wordt het Groninger Forum opgeleverd en begint de inrichting en aankleding van de ruimtes. In de zomer van 2019 opent het Groninger Forum uiteindelijk de deuren voor het publiek.

Vanaf dat moment is het gebouw zeven dagen per week geopend met onder meer exposities, films en evenementen. Op de bovenste verdieping komt bovendien een skylounge met restaurant en een dakterras vanaf waar je de meest epische panoramafoto’s ooit kunt gaan maken.

Foto’s ter beschikking gesteld door de gemeente Groningen.