Wat gebeurt er met deze gebouwen als het Forum straks open is?

Geplaatst op:
Wat gebeurt er met deze gebouwen als het Forum straks open is?

Het Groninger forum is bijna klaar. Voor de bibliotheek, de VVV en de bioscoop betekent dit volgend jaar maar één ding: verhuisdozen inpakken.

Maar wat gaat er gebeuren met de panden die leeg komen te staan? Zoals het er nu naar uit ziet, staan die niet lang leeg. Een overzicht.

 

1: De oude Camera-bioscoop

Hele generaties Stadjers zaten er in de fluweelorde bioscoopstoelen, maar de geur van popcorn verdwijnt straks definitief uit het statige pand aan het Hereplein. Maar wat komt er voor in de plek? Een nieuwe bioscoop is uitgesloten (dat heeft de vorige eigenaar Wolff bedongen bij de verkoop van het pand aan de gemeente). Naar verluid heeft Noorderpoort al z’n ogen laten vallen op het pand.

Lees ook:  Groepje bazen kleurt antieke video van Groningen in

2: De Stadstribune

Met de verhuizing van de VVV naar het Forum wordt de Stadstribune overbodig. Wat er mee gaat gebeuren? Een snelle rondvraag bij de gemeente leert het nog niet bekend is wat er met de trap gaat gebeuren.

 

3: Het Stripmuseum

Te vroeg om te voorspellen. Het pand is in handen van Libéma, een belegger die al heeft aangegeven het pand graag te willen verkopen aan de hoogste bieder. Het zal ons dus niet verbazen als hier vroeg of laat een grote keten zijn intrek neemt.

 

4: De oude bibliotheek

bibliotheek-groningen

Verwacht niet dat de bibliotheek in de Oude Boteringestraat lang leeg blijft staan. Het gebouw werd in 2014 door de RUG gekocht, met de bedoeling om de faculteit Rechtsgeleerdheid een nieuw onderkomen te geven. Die barst namelijk uit zijn voegen en kan wel een ruimere jas gebruiken.

 

5: De schaftketen van de Plegt-Vos

Jarenlang aten de harde werkers van de Plegt hun bammetjes in de kenmerkende groene schaftketen, maar ook die verdwijnen van de Grote Markt. Ongetwijfeld dat ze ergens anders in de stad weer opduiken. Immers: bouwprojecten genoeg, ook na de oplevering van het Forum.

Lees ook:  Twitter gaat los bij terugkeer clubheld: "Robben brengt een hele regio hoop"