Vijf dingen die opvallen als je inzoomt op het nieuwe Dudok aan het Diep

Geplaatst op:
Vijf dingen die opvallen als je inzoomt op het nieuwe Dudok aan het Diep

De kogel is door de kerk en het nieuwe ontwerp voor Dudok aan het Diep is bekend.

Deze vijf dingen vallen op als we inzoomen op het winnende ontwerp.

1: Aan het water is het straks goed toeven

Laten we eerlijk zijn: het huidige gebied rondom Dudok is niet het meest aantrekkelijke stukje stad. Nooit geweest ook. Hoe anders is dat op het nieuwe ontwerp. Sierlijk hout markeert de kade en we kunnen nu al niet wachten om er neer te ploffen op een warme lentedag.

 

2: Er zijn bootjes

Zoom nog verder in en we zien iets waar we best enthousiast over worden: bootjes. Of het roeibootjes of kano’s zijn kunnen we niet goed zien, maar dat ontdekken we vanzelf wel. We zien al helemaal voor ons: een rondje door de stad vanaf het water. Niet helemaal nieuw natuurlijk, maar wel passend bij deze locatie.

 

3: Bij het tankstation kan het nog gezellig worden

Het oude tankstation is een rijksmonument en zal, als zodanig, nog lang deze plek kenmerken. Maar wel in een andere rol dan hiervoor. Het gebouw wordt en publiek toegankelijke verblijfsplaats. Voor jong en oud, voor student en Stadjer. Om elkaar te ontmoeten of juist om even je rust te vinden aan het water.

 

4: Het wordt groen.

De letterlijke vertaling van de naam ‘Groningen’ is ‘grijs omringd door groen’, oftewel een stenen stadshart in het midden van de weilanden. Juist daarom worden we blij van elk beetje groen wat erbij komt. In het ontwerp tellen we een stuk of dertig bomen, genoeg om deze toegangsweg van de binnenstad in de zomer heerlijk groen te laten kleuren.

 

5: En het roze met blauw verdwijnt

Toegegeven: het huidige roze met blauw op en rondom het tankstation, is best leuk om te zien. Zeker nu de bouw aan de Grote Markt in een vergevorderd stadium is, is het leuk dat we nog érgens in de stad een roze gebouw hebben. Maar als we moeten kiezen? Dan kiezen we toch veel liever voor het groen. Al zou het ook weer niet erg zijn als er ergens anders in de stad straks weer een gebouw roze wordt geverfd. Welk gebouw nomineer jij?

Bron afbeeldingen: https://ruimtevoorjou.groningen.nl/project/dudok-aan-het-diep/