De Grote Markt nog groter

Geplaatst op:
De Grote Markt nog groter

Aan de voet van de Martinitoren ligt nu al een hele brede markt. Maar moet hij nog een stukje groter?

De gemeente Groningen laat deze week weer een coole proefballon op. Nadat eerder werd bekeken hoe het zou zijn om de noordwand door te trekken, wordt er nu gekeken naar het plein zelf. Hoe zou die ogen als die nóg groter zou worden?

Test op woensdag en donderdag

De straat voor de oude V&D is momenteel een drukke fietsroute, maar dat hóeft natuurlijk niet. Hoe zou het zijn als de straat wordt ingericht als voetgangersgebied? Als een soort van boulevard, wat doorloopt in het Waagplein, waar je naar hartenlust kan plaatsnemen aan een tafeltje terwijl de kids veilig spelen?

Op die vraag moet nu een antwoord komen.

En daarom wordt er op woensdag en donderdag een test gedaan. De straat voor de oude V&D wordt hierbij een gemengde zone, met wandelgebieden en zitgelegenheid, zodat we ons goed kunnen inbeelden hoe het zou zijn als deze straat bij de Grote Markt betrokken wordt.

De uitkomsten van de test worden meegenomen in het toekomstige nieuwe ontwerp voor de Grote Markt. Dat ontwerp moet in de loop van volgend jaar concreet zijn, zodat de Grote Markt eind volgend jaar op de schop kan. De busroutes rondom de Grote Markt moeten dan namelijk zijn verdwenen.

Lees ook:  Onze favoriete items uit vijf jaar Stadclickt.nl