Kijk, zo zijn bouwprojecten nog mooi om naar te kijken ook

Geplaatst op:
Kijk, zo zijn bouwprojecten nog mooi om naar te kijken ook

Bouwen… in het centrum van Groningen doen we het al jarenlang. En blijven het ook nog wel een tijdje doen.

En laten we eerlijk zijn, de ene keer oogt dat wat mooier dan de andere keer. Hoe voorkom je dan dat de stad eruit komt te zien als een bouwput? Simpel: maak het mooi. En in Groningen kan dat op twee manieren:

  1. Je verft het gebouw roze
  2. Je doet er een mooie verpakking om

Die tweede strategie werkte een paar jaar geleden al heel goed doen de Martinitoren in een doekje werd gewikkeld en is als strategie opnieuw uit de kast getrokken.

De V&D is inmiddels een ode aan de FC

Zo is er het oude pand van De Grote Roltrap, oftewel de Topshelf, oftewel de V&D. Die wordt momenteel even goed op de schop genomen om er over een tijdje een Jumbo in te kunnen openen.

De historische voorgevel is sinds juli uitgerust met een magistrale ode aan de Trots van het Noorden. Met een fantastische foto die wat ons betreft zó zou kunnen prijken op het hoesje van FIFA 21; mét natuurlijk de herkenbare grimas van de verloren zoon en volksheld Robben.

 

Een foto van het Stadhuis op het Stadhuis

Ook het Stadhuis mag er inmiddels zijn. Het hart van de lokale politiek wordt van binnen grondig verbouwd en is in de afgelopen weken glorieus in de steigers gezet. Toegegeven: die kale steigers waren deze maand allesbehalve een fraai gezicht.

Inmiddels is het echte masterplan achter de steigerbouw zichtbaar: aan de buitenkant van het stadhuis prijkt nu een foto van het stadhuis. Ietwat surrealistisch, maar daarom niet minder cool.

En wie één dezer dagen in het centrum is, geven we de tip om de verbouwing van dichtbij te bekijken. Op de hekken die rondom het stadhuis zijn geplaatst hangt een fotootentoonstelling van het gebouw (en de Grote Markt) door de jaren heen.

Een interessante geschiedenisles, waarin de markante geschiedenis van het pand en haar omgeving in woord en beeld uit de doeken worden gedaan. Letterlijk.

Lees ook:  WIJS breidt fors uit: vier organisaties haken aan