Zomaar even vijf dingen die je met € 500 subsidie kunt doen

Geplaatst op:
Zomaar even vijf dingen die je met € 500 subsidie kunt doen

In Groningen hebben we iets unieks: de Leven in Stad-subsidie. Wie een mooi idee heeft voor een buurtactiviteit, kan subsidie krijgen van de gemeente.

De subsidie bestaat nu een paar jaar en heeft tientallen buurten een gezamenlijke middag of avond bezorgd. En goed nieuws voor iedereen die dit jaar een activiteit voor de buurt wil gaan organiseren: de subsidiepot is dit jaar opnieuw gevuld.

Wat is er in de afgelopen jaren gedaan met deze subsidie? Het antwoord: best wel wat. Vijf voorbeelden van de afgelopen tijd.

 

1: Een bbq met Stadjers en studenten

Het Schilderskwartier is typisch zo’n wijk waar Stadjers en studenten kriskras door elkaar heen wonen. Soms leeft dat wat langs elkaar heen, maar niet altijd. Zo ontdekten wij vorig jaar, toen we de halve buurt aantroffen rond de barbecue.

Lees ook:  We partycrashten een buurtfeest en stelden de vraag: hoe goed ken jij je buren?

 

2: Een partytent met live-muziek

In de Zeeheldenbuurt doen ze het goed. Aan het machtig mooie water van het [Abel Tasmanplein] staat een paar keer per jaar een reusachtige partytent. Met livemuziek, een tap, wat heaters en ruimte om hapjes neer te zetten. Een American Party in een oude volkswijk dus.

Lees ook:  'Als je elkaar kent, hou je rekening met elkaar'

 

3: Knutselen met kids

uit-de-kunst-doen-2

Een buurtactiviteit is meer dan samen het glas heffen en plakjes koe op een dampende grill leggen. Het kan ook een activiteit zijn in de meest letterlijke betekenis van het woord. Ondernemend, creatief en expressief. Zoals aan de Reitemakersrijge, waar ze het subsidiegeld gebruikten om voor een knutselmiddag met kinderen. Kon minder.

Lees ook:  Uit De Kunst Doen: Fiezerikjes en felgekleurde prullebakken

 

4: Speeddate tussen buurtbewoners in Vinkhuizen

Hoe twee meiden van 16 de buurt bij elkaar kregen

We leven in vluchtige tijden. Dus wat doen ze in Vinkhuizen? Ze hielden een speeddate tussen buurtbewoners. Leuk detail: de organisatie was in handen van de tieners Rilana en Amber.

Lees ook:  Hoe twee meiden van 16 de buurt bij elkaar kregen

 

5: Een kunstroute.

Een kunstroute in binnenstad-oost: dat was Expoost in een notendop. Op 30 september vorig jaar zorgden studenten van de Hanzehogeschool en de RUG voor verassende kunst op bijzondere plekken. Een evenement waar ruim 400 bezoekers op afkwamen.

Stadclickt.nl is onderdeel van het platform Leven in Stad. Meer over de subsidie lees je hierrrrrr.