Studentenhuis Hoendiepskade opent deuren voor buurt

Geplaatst op:
Studentenhuis Hoendiepskade opent deuren voor buurt

Een studentenhuis aan de Hoendiepskade opende afgelopen weekend de deuren en gaf een feestje voor de hele buurt.

Want in studentenhuizen wordt natuurlijk regelmatig een feestje gegeven. Vaak blijft de spreekwoordelijke gastenlijst beperkt tot andere studenten, zoals leden van studiegroepjes en dispuutgenoten. Maar aan de Hoendiepskade pakken ze het heel anders aan.

Studentenhuis ‘Huyze de Bolder’ (in Groningen hebben bijna alle studentenhuizen een naam) gaf zaterdag namelijk een feest en nodigde de hele buurt uit. Stadjers uit de straat kregen zo een inside look in hoe het er in een studentenhuis aan toegaat.

 

Studenten in een Stadjersbuurt

Lisa van der Panne was één van de studenten die het voortouw nam. En daags na de geslaagde avond, kijkt ze tevreden terug op een geslaagde avond. “Het was heel leuk om te zien dat iedereen met elkaar aan het praten was en het was erg leuk om te weten wat iedereen in de buurt allemaal doet.”

De Hoendiepskade staat niet bepaald bekend als een buurt met veel studentenhuizen: de straat wordt voornamelijk bewoond door stellen en gezinnen. Het maakte de bijeenkomst extra bijzonder. “Wij zijn natuurlijk studenten en de meeste mensen om ons heen zijn Stadjers“, vertelt de trotse Lisa. “Het is dan wel erg leuk om te horen wat zij doen.”

Voor de Stadjers was het bovendien een unieke kans om een keer de binnenkant van een studentenhuis te bekijken. “Natuurlijk hebben we ook de rondleiding door ons huis gegeven“, aldus Lisa. “Veel van de buren wonen grenzend aan onze tuin, ze vonden het ook leuk om hun huizen een keer van ons perspectief te zien.”

Een gemêleerd gezelschap van Stadjers en studenten levert natuurlijk een hoop bijzondere gesprekken op. Zeker als de barbecue lekker knettert en de wijnflessen in rap tempo worden ontkurkt. “De wat oudere buren hebben ons verteld over hoe het studentenleven vroeger was en hoe het nu zo anders is.”

 

Subsidie voor buurtfeesten

Het buurtfeest aan de Hoendiepskade is mede mogelijk gemaakt door de Leven in Stad-subsidie. Ook een buurtfeest organiseren voor Stadjers én studenten? Lees dan ook even ons artikel over deze bijzondere subsidie.