Pizzalunch met de buren in het Noorderplantsoen? Klinkt als een plan

Geplaatst op:
Pizzalunch met de buren in het Noorderplantsoen? Klinkt als een plan

Studentenvereniging Navigators S.G. nodigt de buurt uit voor een pizzalunch in het Noorderplantsoen.

Pizza? Houden we van. Prima geschikt als avondeten, maar daar hoeft het natuurlijk niet bij te blijven. Als ontbijt is de deegschijf namelijk ook heel goed te doen. En pizza als lunch? Dat smaakt minstens net zo goed.

En daarom houdt de studentenvereniging Navigators vrijdag een pizzalunch in het Noorderplantsoen, voor zowel de eigen achterban als buurtbewoners.

Verjaardag studentenvereniging Navigators

De aanleiding is de verjaardag van de grootste christelijke studentenvereniging van Groningen, die dit jaar 24 kaarsjes mag uitblazen. De verjaardag wordt de hele week lang uitbundig gevierd, met een pizzalunch én bescheiden borrel als afsluiting.

Martin Meijer is van de organisatie en vertelt ons dat het voor de vereniging belangrijk is om de buurt erbij te betrekken. “Wij zijn een vereniging die graag naar buiten én om ons heen kijkt. Dus waarom niet de buren rondom de sociëteit uitnodigen?” 

Verbroedering is het uiteindelijke doel, legt Martijn uit. Want soms is er wat overlast, maar daar zit nooit een kwade bedoeling achter. “We hopen dat de buren het een leuk idee vinden en ons willen leren kennen. Want als je elkaar kent, heb je sneller begrip voor elkaar.

Deze week wordt er uitgebreid geflyerd in de buurt rondom de do societeit, waarmee de studentenclub hoopt op een opkomst van minstens zestig Stadjers en studenten.

De locatie – het muziekkapel van het Noorderplantsoen – is nog onder een klein voorbehoud van het weer, maar indien nodig wijkt de lunch uit naar het verenigingsgebouw aan de Hardewikerstraat (de voormalige Golden Arm).

De pizzalunch wordt financieel gesteund door platform Leven in Stad. Ook subsidie aanvragen voor een activiteit met de buurt? Lees dan even verder.