Hoe twee meiden van 16 de buurt bij elkaar kregen

Geplaatst op:
Hoe twee meiden van 16 de buurt bij elkaar kregen

In Vinkhuizen wonen jong en oud door elkaar heen. En ze kwamen elkaar vorige maand tegen tijdens een groot buurtfeest. Saillant detail: het buurtfeest werd georganiseerd door twee meiden van 16.

Als we Rilana en Amber spreken, is hun grote middag inmiddels een maand achter de rug. Genoeg tijd dus om al het harde werk even te laten bezinken en terug te kijken op de dag.

Ze vertellen ons hoe ze het voor elkaar kregen om dik honderdvijftig Stadjers en studenten kennis te laten maken.

Aanbellen bij studentenhuizen

Het was ons doel om studenten en andere buurtbewoners samen te laten komen“, vertelt het duo.

Alleen is de vraag, hoe doe je dat? De twee meiden kozen voor een persoonlijke aanpak. “We hebben bij alle studentenhuizen aangebeld om te vragen of ze mee willen denken in de organisatie van het buurtfeest.” Aan de deur bleken vrijwel álle studenten erg enthousiast. Maar helaas zonder opvolging, want tijdens de officiële vergadering bleef het rustig. Té rustig, concluderen Rilana en Amber achteraf. “Helaas is er niemand op de vergadering geweest.”

De twee pittige tieners lieten het er niet bij zitten en gingen over op plan B: nogmaals alle huizen bij langs. Dit keer met succes. “Toen hebben we alle buurtbewoners, waaronder de studenten, uitgenodigd door een flyer te geven. Ook hebben we aangebeld bij driehonderd huizen in de Briljantrstraat.”

Dit keer bleek de persoonlijke benadering een schot in de roos. Op de dag zelf kwamen ruim 150 buurtbewoners op het feest af, waaronder veel studenten. Een aantal om trots op te zijn, want onze redactie partycrasht wel eens buurtfeesten met minder bezoekers.

 

Speeddate tussen bewoners

De dag zelf bleek geslaagd, mede door de speeddate die werd gehouden tussen de buurtbewoners. Een originele manier om mensen met elkaar kennis te laten maken. “Met verschillende kaarten gingen we met elkaar in gesprek“, aldus Rilana en Amber. De gesprekken gingen over van alles en nog wat, waarbij vooral de herkenbare zaken werden besproken. “Zo hebben we het gehad over social media, geld, hobby’s en veel meer.”

Daarna was het een kwestie van socializen rond de barbecue, met muziek op de achtergrond en dansoptredens als blikvanger.

De twee dames mogen tevreden zijn. “Het was een leuke dag met zonnig weer!”, vertelt het tweetal trots. En trots, dat zijn wij ook. Niet op het mooie weer, maar op  deze twee dames, die op een zonnige dag in september het voor elkaar kregen om de mensen hun huis uit te krijgen en samen te brengen. Topprestatie.

 

Ook een activiteit organiseren voor Stadjers & studenten in jouw buurt? Bekijk dan even deze informatie over de Leven in Stad-subsidie, want wellicht wordt je budget aangevuld met maximaal € 500.