Geslaagde eerste buurtbarbecue Saffierflat (en dat er maar velen mogen volgen)

Geplaatst op:
Geslaagde eerste buurtbarbecue Saffierflat (en dat er maar velen mogen volgen)

In de Saffierflat (Vinkhuizen) slaan bewoners de handen ineen om Stadjers en studenten te verbinden.

Rondom de Saffierflat doen ze goede zaken. Bewoners hebben de handen ineengeslagen met het WIJ-team, de Hanze en Patrimonium. Doel: Stadjers en studenten in de buurt met elkaar kennis te laten maken.

Er is een brainstormavond georganiseerd“, vertelt initiatiefnemer Simon Schipper aan ons. “Daar kwamen enthousiaste bewoners op af en zijn initiatieven genomen.”

Eén van die initiatieven is een gezamenlijke barbecue voor de flat, een project waar zo’n twintig vrijwilligers hard aan hebben gewerkt. En als het goed is, wordt dit een jaarlijks terugkerend ritueel. Vorige week was de aftrap.

 

Hard werken, dat wel

Simon was er de hele dag bij en kijkt terug op een succesvolle middag, al was het natuurlijk wel hard werken. “We waren al om twaalf uur begonnen met de opbouw“, vertrouwt hij ons toe. “Gelukkig was alles precies klaar voor de eerste eters.”

De sfeer zat er gelijk goed in. “Het was erg gemoedelijk en mensen raakten snel met elkaar aan de praat.” Een slimme truc – naamstickers – verlaagden de drempel om een babbeltje met elkaar te houden. “Zo kon men sneller in gesprek met elkaar. Uiteindelijk is het een gezellige praatboel geworden!”

De avond was bovendien de kick-off voor een nieuw project, waarbij een lang gekoesterde wens van de bewoners in vervulling ging. Simon vertelt. “Om acht uur was een presentatie van de plannen van de gemeente om een gezamenlijke tuin te creëren.” Het plan werd enthousiast ontvangen. “Er werden ideeën geopperd en tuincommissieleden geworven.”

Deze buurtbarbecue is mede mogelijk gemaakt met de Leven in Stad-subsidie, die wordt toegekend aan initiatieven waarbij Stadjers en studenten bij elkaar komen.