Hanze wil zorgen dat we allemaal blij worden van windenergie

Geplaatst op:
Hanze wil zorgen dat we allemaal blij worden van windenergie

Windenergie zou nog wel eens de sleutel kunnen worden tot een gasloze toekomst. Maar het draagvlak kan nog nog groter. De Hanzehogeschool zet daarom de komende tijd in op sociale acceptatie.

Studenten en (docent-)onderzoekers van de Hanze gaan in de komende jaren op zoek naar nieuwe manieren om van windenergie een aantrekkelijk alternatief voor fossiele brandstoffen te maken. Dit doen ze samen met het bedrijfsleven.

Een veelgehoord bezwaard tegen windenergie is bijvoorbeeld het geluid dat de windturbines veroorzaken. Dit is één van de uitdagingen die de Hanze wil overwinnen. “Voor het verhogen van de sociale acceptatie wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het verminderen van het geluid dat een windturbine maakt”, aldus de hogeschool.

 

Lagere kosten, hoger rendement

Naast het wegnemen van bezwaren, gaat de Hanze ook aan de slag met het verlagen van de kosten en het verhogen van het rendement.

Een belangrijk argument voor de investering in kennis en kunde is dat “de afhankelijkheid van niet-duurzame energiebronnen, zoals olie en gas, één van de allergrootste wereldproblemen vormt”, aldus de Hanze.