Voedselbank blij met tassen vol luxe ontbijt van de KEI

Geplaatst op:
Voedselbank blij met tassen vol luxe ontbijt van de KEI

Een hele karrevracht tassen met eten is gisteren gedoneerd aan de Voedselbank. Voor Voedselbankbegrippen bevatten de tassen namelijk ongekend luxe eten.

Tijdens de KEI-picknick zijn letterlijk honderden tassen met voedsel voorbereid voor de hongerige sjaars. Toch bleef de organisatie na afloop zitten met tientallen tassen, gevuld met brood, beleg, chips en rijstwafels.

In totaal gaat het om veertig tassen, goed voor minstens honderdvijftig kilo aan eten en drinken.

 

Eten bestemd voor Stadjers met laag inkomen

Weggooien is zonde en daarom zijn de overgebleven tassen gisteren gedoneerd aan de Voedselbank. Die zorgt dat de inhoud in de komende dagen terecht komt bij Stadjers met een minimaal inkomen.

We zijn er heel blij mee“, vertelt bestuursvoorzitter Ulfert Molenhuis ons namens de Voedselbank. “Het zijn heel veel tasjes met een hele mooie inhoud.”

Voor de klanten van de Voedselbank is de donatie extra waardevol, omdat er ook kaas in de tassen zit. “Daar zitten onze klanten om te springen“, vertelt Ulfert. “Kaas, dat krijgen ze nooit. Groningen is inmiddels de armste stad van Nederland en voor veel minima is kaas echt een luxeproduct.”

Sophie Holwerda is van het KEI-bestuur en vertelt dat de donatie hoort bij de huidige koers die de KEI-week vaart.

Duurzaamheid is belangrijk voor ons”, vertelt Sophie. “We willen maatschappelijk verantwoord handelen en het terugdringen van voedselverspilling dat hoort daarbij.”

Bron afbeelding: Voedselbank Groningen.