Vanavond nog één keertje KEI lopen

Geplaatst op:
Vanavond nog één keertje KEI lopen

KEI-lopers, -leiders en vrijwilligers ontmoeten elkaar vanavond in de Drie Gezusters.

De KEI-week lokte afgelopen augustus 5252 eerstejaars studenten het nachtleven van Groningen in. Inmiddels is het studiejaar in volle gang en staat de eerste tentamenperiode alweer voor de deur.

Voor wie daar nu nog even niet aan wil denken, is vanavond de gelegenheid om een laatste keer KEI te lopen tijdens de officiële KEI-reünie. De reünie vindt plaats in de Drie Gezusters en begint rond elf uur. Entree is gratis en iedereen is welkom. Dus studenten, haal nog één keer je blauwe shirt uit de kast en praat bij over die ene geweldige week in augustus.

IMG_20160218_094748

Voorbereiding KEI 2017 is begonnen

En je staat er misschien niet bij stil, maar achter de schermen wordt al vooruitgekeken naar de KEI-week van 2017. Vroeg? Valt mee. De voorbereiding neemt al snel negen maanden in beslag en begint met het kiezen van een nieuw bestuur. Nienke van Sligter, voorzitter van het bestuur van de 2016-editie, zit momenteel volop in de sollicitatieprocedures.”Er waren veel aanmeldingen voor een functie in het nieuwe KEI-bestuur. We hebben de eerste sollicitatieronde gedaan. Morgen horen kandidaten welke opdracht ze moeten maken en dan volgt al snel de tweede sollicitatieronde.”

Het KEI-bestuur kijkt in ieder geval terug op een geslaagde KEI-week. Het thema ‘Let’s KEI together’ is volgens Nienke goed aangekomen bij de deelnemers. “Van het begin af aan hebben we de boodschap meegegeven dat de nieuwe studenten welkom zijn in Groningen, en dat we met zijn állen Groningers zijn. Het was daarom fantastisch om te zien hoe ook een heleboel Stadjers op de activiteiten afkwamen.”

Het resultaat was voor de deelnemers een roller-coaster-ride door Groningen waarin het ene hoogtepunt de andere opvolgde. De opening, de praalwagens, kroegentochten en de picnic. Voor Nienke was de maandag het absolute hoogtepunt. “Als je de eerste KEI-lopers met hun tassen over straat ziet gaan, dan weet je dat het echt is begonnen. Als je iedereen op de Grote Markt bij elkaar ziet, dan is dat heel bijzonder.”

Tips voor het nieuwe bestuur heeft Nienke zeker. “Tegen het nieuwe bestuur zou ik zeggen: vergeet niet te genieten! Je werkt negen maanden naar de KEI-week toe en die ene week die vliegt voorbij. Wees dus bewust van het feit dat jij dit hebt georganiseerd en geniet van wat je ziet.”

 

De laatste terugblik: