Studentenverenigingen in Groningen? Zit zijn je opties.

Geplaatst op:
Studentenverenigingen in Groningen? Zit zijn je opties.

Genoeg studentenverenigingen in Groningen. Waar kan je terecht? Een overzicht.

Grote studentenverenigingen in Groningen:

  1. Vindicat
  2. Albertus Magnus
  3. Bernlef
  4. Cleopatra
  5. Dizkartes
  6. GSV
  7. Navigators
  8. Unitas

De grote studentenverenigingen op een rij:

Vindicat


Beroemd en berucht in zowel Groningen als daarbuiten. G.S.C. Vindicat atque Polit heeft een korporaal karakter en heeft de eeuwenoude clubtradities hoog in het vaandel. Het clubgebouw vind je in hartje stad en is voorzien van een indrukwekkend dakterras.

Albertus Magnus

trap albertus magnus in de brugstraat
Bij de van oudsher rooms-katholieke studentenvereniging Albertus Magnus staat de gezelligheid tegenwoordig voorop. Die gezelligheid vind je in één van de barren van het statige pand in de Brugstraat en de vele activiteiten die men er organiseert.

Bernlef

bernlef in de tuinstraat in groningen
F.F.J. Bernlef is een studentenvereniging voor Friezen, door Friezen. Waar je niet raar wordt aangekeken als je op z’n plat Liwwards een biertje bestelt en waar het ‘barklunen’ tot topsport is verheven.

Cleopatra

cleopatra
Een gezelligheidsvereniging met een open karakter: hun soos is één van de weinige in dit overzicht waar je ook als niet-lid gewoon binnen kunt lopen. In het verleden had Cleopatra A.S.G. een nogal alternatief imago, maar de laatste jaren is de vereniging meer richting de mainstream verschoven.

Dizkartes


Gezelligheidsvereniging met een open karakter. Onder sommige bezoekers van de KEI-week ook wel bekend als ‘de groene mannetjes en vrouwtjes’ tijdens de KEI-week. A.S.V. Dizkartes heeft een sociëteit in de Peperstraat, in hartje Stad dus.

Navigators

navigators logo
Een eveneens christelijke studentenvereniging. Navigators S.G. doet opvallend veel liefdadigheidswerk in de stad, vooral rondom de feestdagen in december.

Unita


Algemene studentenvereniging Unitas is een traditionele studentenvereniging met een rijke clubtraditie. De sociëteit van Unitas S.G. vind je aan het Schuitendiep.

GSV


Gereformeerde studentenvereniging, voortgekomen uit een recente fusie van twee kleinere clubs. De GSV organiseert veel activiteiten, variërend van Bijbalavonden tot woeste feesten in de sociëteit aan de Hereweg.

Moeite met kiezen?

Tijdens de KEI-week openen alle studentenverenigingen hun deuren. Vanwege corona gelden aanvullende richtlijnen, dus check gerust de site van de KEI-week. Voor wie tijdens de KEI-week geen keuze kan maken, zijn er normaliter in februari nog de Kiezeldagen: een week waarin je op bezoek kunt bij de kleinere clubs in de stad. Informatie over een editie in 2021 is nu nog niet bekend.

Lees ook:  Geen kerstmarkten in Groningen in 2020