Op zoek naar een studentenvereniging in Groningen? Deze verenigingen zijn er.

Geplaatst op:
Op zoek naar een studentenvereniging in Groningen? Deze verenigingen zijn er.

Genoeg studentenverenigingen in Groningen. Waar kan je terecht? Een overzicht.

Grote studentenverenigingen in Groningen:

  • Vindicat
  • Albertus Magnus
  • Bernlef
  • Cleopatra
  • Dizkartes
  • GSV
  • Navigators
  • Unitas

 

1: Vindicat

Beroemd en berucht in zowel Groningen als daarbuiten. G.S.C. Vindicat atque Polit heeft een korporaal karakter en heeft de eeuwenoude clubtradities hoog in het vaandel. Het clubgebouw vind je in hartje stad en is voorzien van een indrukwekkend dakterras.

 

2: Albertus Magnus

trap albertus magnus in de brugstraat

Bij de van oudsher rooms-katholieke studentenvereniging Albertus Magnus staat de gezelligheid tegenwoordig voorop. Die gezelligheid vind je in één van de barren van het statige pand in de Brugstraat en de vele activiteiten die men er organiseert.

 

3: Bernlef

bernlef in de tuinstraat in groningen

F.F.J. Bernlef is een studentenvereniging voor Friezen, door Friezen. Waar je niet raar wordt aangekeken als je op z’n plat Liwwards een biertje bestelt en waar het ‘barklunen’ tot topsport is verheven.

 

4: Cleopatra

cleopatra

Een gezelligheidsvereniging met een open karakter: hun soos is één van de weinige in dit overzicht waar je ook als niet-lid gewoon binnen kunt lopen. In het verleden had Cleopatra A.S.G. een nogal alternatief imago, maar de laatste jaren is de vereniging meer richting de mainstream verschoven.

 

5: Dizkartes

Gezelligheidsvereniging met een open karakter. Onder sommige bezoekers van de KEI-week ook wel bekend als ‘de groene mannetjes en vrouwtjes’ tijdens de KEI-week. A.S.V. Dizkartes heeft een sociëteit in de Peperstraat, in hartje Stad dus.

6: GSV

Gereformeerde studentenvereniging, voortgekomen uit een recente fusie van twee kleinere clubs. De GSV organiseert veel activiteiten, variërend van Bijbalavonden tot woeste feesten in de sociëteit aan de Hereweg.

 

7: Navigators

navigators logo

Een eveneens christelijke studentenvereniging. Navigators S.G. doet opvallend veel liefdadigheidswerk in de stad, vooral rondom de feestdagen in december.

 

8: Unitas

Algemene studentenvereniging Unitas is een traditionele studentenvereniging met een rijke clubtraditie. De sociëteit van Unitas S.G. vind je aan het Schuitendiep.

 

Moeite met kiezen?

Tijdens de KEI-week openen alle studentenverenigingen hun deuren en kom je met een KEI-bandje naar binnen. Voor wie tijdens de KEI-week geen keuze kan maken, zijn er in februari nog de Kiezeldagen: een week waarin je op bezoek kunt bij de kleinere clubs in de stad.

 

Lees ook:  Goede vraag: hoe moet verder met het Forum?