Stadjers krijgen hun eigen wagen tijdens de KEI-parade

Geplaatst op:
Stadjers krijgen hun eigen wagen tijdens de KEI-parade

Cool! Tijdens de KEI-parade wordt er dit jaar een wagen gereserveerd voor Stadjers die het evenement van dichtbij willen meemaken.

De KEI-parade is niet weg te denken uit het programma van de KEI-week. Tijdens de optocht rijdt een bonte stoet van praalwagens door het centrum, met aan boord de dansende leden van alle studentenorganisaties in Groningen.

Het resultaat? Eén groot visueel spektakel, waarbij je ogen tekortkomt om te zien wat er op en rondom de wagens allemaal gebeurt. Overal muziek en vrolijkheid: Groningen op z’n best.

 

Primeur: de Stadjerswagen

keiparade 2017

Traditiegetrouw staan er altijd duizenden Stadjers langs de kant van de weg om dit spektakel te aanschouwen. En dit jaar heeft de parade een primeur, want er wordt één wagen opgetogen voor Stadjers die graag dit feestje van binnenuit willen meemaken.

En dat wordt voor de deelnemers een ervaring om nooit te vergeten, belooft voorzitter Remmie Palland namens het KEI-bestuur. “Meedoen aan de KEI-parade is één groot feest en daardoor een unieke ervaring.”

 

 

Symbolisch voor de verbintenis

Dit jaar staat de KEI-week meer dan ooit in het teken van de verbintenis tussen Stadjers en studenten.

Remmie: “Voor zowel Stadjers als studenten is het goed om elkaar te leren kennen, want samen maken we de stad wat het is.

De Stadjerswagen is symbolisch voor deze verbintenis. “Hiermee willen we de inwoners van Groningen een eigen podium geven tijdens de introductieweek“, besluit de trotse Remmie.

Sta jij tijdens de KEI op de Stadjerswagen? Opgeven kan via evenementen1@keiweek.nl. Doe dit snel, want de Stadjerswagen is (uiteraard) onder voorbehoud van voldoende animo. De organisatie zoekt ook mensen om mee te denken over de aankleding. Heb je hier een tof idee voor, mail ze dan naar bovengenoemd e-mailadres.