Organisatie KEI-week regelt stoelen voor Stadjers tijdens de filmavond

Geplaatst op:
Organisatie KEI-week regelt stoelen voor Stadjers tijdens de filmavond

Tijdens de KEI-week is de filmavond, op de donderdag, een vast onderdeel van het programma. Stadjers zijn van harte welkom. En daarom regelt de organisatie extra stoelen voor Stadjers die slecht ter been zijn.

Het idee achter de KEI-week is om kennis te maken. Een jaar of tien geleden bestond dat kennismaken vooral uit drinken tot zonsopgang, maar de tijden veranderen.

Anno 2018 is de KEI-week veel breder van opzet. Maatschappelijker. Uiteraard gaat een flink deel van de eerstejaars zich een stuk in de kraag drinken tijdens de opening, maar daar blijft het niet bij.

Neem nou de dinsdag. Onder het motto ‘KEI To The Future’ krijgen de studenten álles mee wat het leven in Groningen te bieden heeft. Niet alleen de horeca, maar onderwerpen als effectief studeren en de mogelijkheid om een eigen bedrijf te beginnen.

 

Eerstejaars leren álles over het leven in Groningen

Een ander onderdeel binnen het programma is de verbinding tussen Stadjers en studenten.

Want laten we eerlijk zijn: we delen deze pracht-stad, maar sóms leeft iedereen een beetje langs elkaar heen. Soms zorgt een feestje toch even voor wat scheve gezichten onderling. Ken beur’n. De oplossing? Kennismaken met elkaar. Want als je elkaar kent, hou je sneller rekening met elkaar.

En dat kennismaken, dat onderdeel is stevig verankerd in het programma van de KEI-week.

Daarom krijgen de studenten een bootcamp over het wonen in Groningen, waar ze ook te horen krijgen over de band tussen de Stadjers en de studenten. Vorig jaar deden we even een korte check-up en wat bleek? Na een week kenden alle studenten het begrip ‘Stadjer’, al was het soms maar van het liedje van Ralf Poelman:

 

Stadjers welkom tijdens de filmavond

Maar goed, we dwalen af. De stoelen. Elk jaar organiseert de KEI-week een filmavond op de Vismarkt. Met een scherm wat haast groter is dan de Korenbeurs; en een een melige film die bijna alle bezoekers wel aanspreekt. Met genoeg ruimte voor iedereen die dat wil, want op de Vismarkt past op een doordeweekse augustusdag een dikke twintigduizend man.

En net als elk ander jaar, zijn Stadjers van harte uitgenodigd tijdens de filmavond. Niet alleen om de film te kijken, maar ook om kennis te maken met onze nieuwe buren.

Nu snapt de organisatie heel erg goed dat niet iedere Stadjer de puf heeft om twee uur te staan. Of om de sofa mee te slepen. En daarom heeft de 2018-editie de primeur: de organisatie laat een rits stoelen aanrukken, speciaal voor mensen die slecht ter been zijn. Of voor mensen die gewoon lekker willen zitten na een dag werken.

 

Verbintenis tussen jong en oud

Marc Boels van de KEI-week vertelt ons dat de stoelen symbool staan voor de verbintenis tussen Groningers, jong en oud. “Zo willen we laten zien hoe wij met elkaar samen wonen in de mooiste stad van Nederland“, aldus de KEI-voorzitter.

De achterliggende gedachte is volgens Marc even simpel als logisch. “Kijk, soms is er wat wrijving tussen Stadjers en studenten. Maar ik geloof dat er ook veel Stadjers zijn die geloven dat studenten de stad laten bruisen. Tijdens de KEI-week willen we ze met elkaar laten ontmoeten.”

Noot: de afbeelding boven dit artikel is een mock-up door onze fotoredactie en geeft niet het uiteindelijke meubilair of projectiescherm weer.