Op zoek naar Stadjers tijdens de KEI

Geplaatst op:
Op zoek naar Stadjers tijdens de KEI

Stadjers zijn welkom tijdens de KEI-week, benadrukt de organisatie al maandenlang.

Maar kwamen ze ook?

We namen de proef op de som tijdens het Lustrumfestival ‘KEI at the Beach’, gisteren aan de Kardingerplas. En ja hoor: ze waren er.

We vroegen vijf bezoekers wat ze vinden van al die nieuwe studenten.

 

Hilde Meijer (1950, Noordehogerbrug)

“We reden hier voorbij en dachten: wat leuk dat er iets te doen is. Oh, is dit de KEI-week? Nou, we gaan even kijken wat er hier allemaal gebeurt. Volgens mij voegen studenten veel levendigheid toe aan de stad. Wij staan vaak met de oliebollenkraam op de Ossenmarkt en als we studenten aan de kraam krijgen is dat altijd leuk.”

 

Gerrel Fernand (27, Lewenborg)

“Ik wist niet dat er wat te doen was. Ik zat op de fiets, hoorde muziek en kwam op het geluid af. Het lijkt me hier niet iets voor kinderen, al zie ik nu opeens dat er een springkussen is. Straks even kijken. Stadjers en studenten? Volgens mij gaat dat goed samen. Ik kom niet vaak in de binnenstad, maar áls ik op een terras zit, dan vind ik het leuk om ze te zien.”

Lees ook:  Die gele streep die blijft bijzonder

 

AdJan van der Graaff (68, Oosterpoort)

“Ik vind het hier heel leuk en het beachfestival is gaaf gedaan. Dicht tegen de stad aan, maar toch iets anders. Ik heb zelf ook ooit in de organisatie van de KEI-week gezeten en vind het heel leuk om terug te zijn. De sfeer is ontspannen en studenten ontdekken wat de stad ze te bieden heeft.”

 

Maro van der Wal (46, Zilvermeer) en Quirien Rietema (ook Zilvermeer)


“Een prachtig festival. We wonen aan de andere kant van het Zilvermeer en komen graag kijken als hier iets te beleven valt. We hebben er ook helemaal geen last van. Het is eigenlijk een buurtfeestje. Zó vlakbij, dat je toch even gaat kijken.”

 

Marieke van Gehlen (34, Zilvermeer)

“Ja, ik heb al even kennisgemaakt met studenten. Vooral met de studentenvereniging waar we nu naast staan, want die hebben een hele mooie springkussen in de vorm van een krokodil. Leuk dat ze dit festival in Kardinge houden. Een mooi stuk stad, waar de studenten straks hopelijk veel vaker komen om te sporten.”

Lees ook:  Vijf dingen die je opvallen vanaf het dak van het Forum