Kraantje Pappie verwelkomt recordaantal KEI-lopers in Groningen

Geplaatst op:
Kraantje Pappie verwelkomt recordaantal KEI-lopers in Groningen

Een recordaantal van 5312 KEI-lopers zagen gisteravond Kraantje Pappie shinen op de Grote Markt.

Als de Grand Opening rond half negen aftrapt, worden de bezoekers enthousiast toegesproken vanaf het podium door de presentator. “Jullie staan aan het begin van de mooiste vier, vijf of – als je lui bent – zes jaren van je leven.

De grap is goed bedacht maar komt wat te vroeg op de avond. De Grote Markt is voornamelijk gevuld met meerderejaars, Stadjers en zelfs gezinnen met kinderen.

Rond tien uur komt daar snel verandering in, als het plein in een hoog tempo volstroomt met de KEI-groepjes. Even lijkt de Grote Markt te klein voor de grote toestroom, maar de crowd control heeft alles onder controle. Het past nét.

crane

 

Niks geen generatiekloof

De dj-set blijkt de perfecte opwarmer voor Kraantje Pappie. Tijdens uitgerekend de inzet van Toto’s ‘Africa’ gaan voor het eerst alle handen in de lucht. Hoezo generatiekloof? Niet in Groningen. Tijdens het komende uur, gevuld met meer eigentijdse tunes, gaan de studenten stuk voor stuk los.

Headliner Kraantje Pappie blijkt rond elf uur mateloos populair in Groningen. De sympathieke rapper is bovendien een uitstekende ambassadeur voor Groningen. “‘Jullie hebben de beste keuze van je leven gemaakt door hier te gaan studeren“, roept Crane over de bühne.

We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen.

 

En we hebben foto’s