Openluchtfestival aan de Kardingerplas tijdens de KEI-week

Geplaatst op:
Openluchtfestival aan de Kardingerplas tijdens de KEI-week

De KEI-week breidt uit naar de Kardingerplas. Op het strand komt een gratis openluchtfestival, wat ook toegankelijk is voor wie geen KEI gaat lopen.

Voorzitter Marc Boels: “Onder het motto KEI at the beach vieren we ons lustrum aan de Kardingerplas. Lekker bij het water, op een strandje en met veel sfeer.”

Het openluchtfestival is onderdeel van de introductieweek voor eerstejaars studenten en staat dit jaar in het teken van het lustum (want de KEI-week bestaat dit jaar 50 jaar).

Lees ook:  Marc liep niet mee met de KEI, maar dat maakt hij nu ruimschoots goed

KEI-week nodigt Stadjers uit

Ook Stadjers zijn uitgenodigd op het strandfeest, vertelt de organisatie van de KEI-week aan Stadclickt. “Bij deze nodigen we alle Stadjers uit om aan de Kardingerplas kennis te komen maken met de nieuwe eerstejaars studenten.” 

De uitnodiging aan de Stadjers komt niet uit de lucht gevallen. Het is een weloverwogen keuze, aldus Marc. “Soms is er wat wrijving tussen Stadjers en studenten. Vaak komt dat omdat je elkaar niet kent. Maar ik geloof dat er juist ook veel Stadjers zijn die vinden dat studenten de stad laten bruisen. De komende jubileumeditie van de KEI-week is een uitgelezen moment om elkaar te ontmoeten.”

De organisatie houdt de drempel zo laag mogelijk. Verwacht dus geen toegangspoorten waar je wordt gecheckt op een polsbandje, maar reken op een relaxt festival voor iedereen die zich jong voelt en zin heeft in een middagje dansen aan het water.

Lees ook:  Kijk, dit is nou typisch Ebbingekwartier