KEI-tips voor Stadjers

Geplaatst op:
KEI-tips voor Stadjers

Genoeg te doen tijdens de KEI-week 2016, ook als je niet studeert. Een overzicht van het openbare programma.

De KEI-week, dat is toch die periode in de zomer waarin eerstejaars zich een stuk in de kraag drinken in de binnenstad? Moah, niet helemaal. Okay: natuurlijk wordt er vrolijk gedronken tijdens de traditionele kroegentocht, maar dit is maar een heel klein onderdeel van de hele KEI-week. De rest staat in het teken van kennismakingen. Met elkaar, met de Hanze of de RUG en met de stad en haar inwoners.

Het thema van KEI 2016 is ‘let’s KEI together’ en dit jaar zijn Stadjers meer dan ooit welkom om kennis te komen maken met de nieuwe bewoners van de stad. Een heleboel activiteiten staat namelijk open voor iedereen die het wat lijkt om langs te komen en een graantje feestvreugde mee te pikken. Welke activiteiten dan? Een overzicht van de leukste momenten om bij aan te haken.

Let's KEI together! #KEIweek2016 #KEIkoorts

A post shared by KEI-week (@keiweek) on

 

Muziek luuster’n – maandag 15 augustus

Gratis muziek, altijd fijn. Op maandagavond verandert de Grote Markt in een vette danceparty met behulp van Sick Individuals (dance/house) en Ronnie Flex (Nederhop).

 

KEI-parade – dinsdag 16 augustus

Wat krijg je als je alle studentenverenigingen vraagt of ze met een dikke wagen door de stad willen karren? P4ecies: de KEI-parade. Tientallen studentenorganisaties en -verenigingen trekken vanaf 20 uur in een bonte stoet van praalwagens door de binnenstad, wat een hoop visueel spektakel belooft. Smartphone mee, fotoprogramma aan en Instagrammen die hap!

 

Night of the Songs – dinsdag 16 augustus

Zangtalent checken? De Night of the Songs is de grootste karaoke van Europa, gehouden op de Grote Markt. Van 21 tot 01 uur is het één aaneenschakeling van hits, gezonden voor en door het publiek. De teksten komen op een groot beeldscherm, dus hoofd omhoog en meezingen maar.

 

Film op de Vismarkt – donderdag 18 augustus

Film kijken? Wandel dan op donderdag even langs de Vismarkt voor het grootste scherm wat je waarschijnlijk ooit in de buitenlucht van Groningen gaat zien. Welke film we te zien krijgen dat is geheim, dus dat merk je ter plekke.

 

En dat is nog niet alles, want tijdens de KEI-week is nog meer te doen. Check het hele programma op deze link.