KEI-picknick: Uitbrakken in het Stadspark

Geplaatst op:
KEI-picknick: Uitbrakken in het Stadspark

Duizenden studenten, veel koffie en geen biertje te zien. De KEI-picknick is een rustpunt binnen een drukke week.

Dat het een heftige nacht was, dan zien we bij binnenkomst aan sommige van de deelnemers. De een heeft de haren nog nat van een vluchtige douche, de ander gebruikt de smartphone als spiegel om nog even snel de wallen onder de ogen weg te werken. De meeste KEI-leiders lijken er wat beter aan toe, maar ook daar zien we een enkeling die zich nog even de slaap uit de ogen wrijft.

KEI-picknck 15

The morning after

Het gesprek van de dag is natuurlijk de avond ervoor. Voor een hele hoop van de 5066 deelnemers van de KEI-week was dit de eerste kennismaking met een stad waar sluitingstijden niet bestaan. En ja, dat kan dan een dag later best vermoeiend zijn. Gelukkig staan de hulptroepen langs de kant met vers brood, water en koffie. Want bier is in geen velden of wegen te bekennen. Misschien vanavond, maar nu nog even niet.

En dus is het een kwestie van neerploffen en relaxen. Allemaal KEI-clubjes in het gras, met de KEI-leider als meerdere onder gelijken. Veel eerstejaars lijken nog een klein beetje schuchter, maar dat is ook wel logisch. Het is ook heel wat, zo’n introductieweek in een nieuwe stad aan het begin van een spannend eerste studiejaar.

De foto’s