KEI-tips voor Stadjers

Geplaatst op:

Het is bijna half augustus en dat kan maar één ding betekenen: de KEI-week komt eraan. En net als elk jaar, is er ook voor de Stadjers genoeg te doen.

Vijf momenten waarop Stadjers welkom zijn om aan te haken.

 

1: De Grand Opening (maandag)

Op de maandagavond verandert de binnenstad in één grote, kolkende massa van eerstejaars studenten. De allergrootste publiekstrekker is natuurlijk de grand opening op de Grote Markt, waar opper-Stadjer Kraantje Pappie de aanstormende studiebollen welkom heet. En net als elk jaar zijn Stadjers van harte welkom.

 

2: De KEI-parade (dinsdag)

Altijd lachen, de KEI-parade. Tientallen studentenclubs (niet alleen de studentenverenigingen, maar ook bijvoorbeeld sportclubs) klimmen op een versierde praalwagen en proberen elkaar qua uitbundigheid naar de kroon te steken. Een beetje als de Corso in Eelde, maar dan met studenten. Elk jaar een visueel spektakel.

 

3: Grootste karaoke ter wereld (dinsdag)

Lekker een beetje meeblèren op klassiekers uit lang vervlogen tijden? Dat kan tijdens de Night Of The Songs, de grootste karaoke van Europa. En het zou ons niet verbazen als er opeens één of ander liedje van Ralf Poelman voorbij komt (iets met een plantsoen).

 

4: Film op de Vismarkt (donderdag)

De film op de Vismarkt is al jaren een vaste waarde tijdens de KEI-week. Lekker zitten of staan, met wat zelf meegebrachte consumpties. De keuze van de film is, zoals elk ander jaar, een verassing die pas wordt verklapt als de film begint. Nieuw is dat de organisatie dit jaar zorgt voor bankjes, zodat ook Stadjers die niet helemaal goed ter been zijn toch de film kunnen uitzitten. Kijk, dat is nou nog eens goed bedacht.

 

5: Beachfestival @ Kardingerplas (donderdag)

De KEI bestaat 50 jaar… en dat wordt gevierd met KEI At The Beach aan de Kardingerplas. Gratis toegankelijk voor iedereen die iets heeft met de KEI-week, dus uitermate geschikt voor wie zijn eigen KEI-week opnieuw wil beleven.

Openluchtfestival aan de Kardingerplas tijdens de KEI-week