KEI-organisatie waarschuwt voor blauwalg tijdens beach-festival

Geplaatst op:
KEI-organisatie waarschuwt voor blauwalg tijdens beach-festival

De organisatie van het beach-festival aan de Kardingerplas waarschuwt om vanmiddag niet het water in te gaan. Er is nog steeds een negatief zwemadvies vanwege blauwalg.

Vanmiddag is het spectaculaire Lustrumfestival ‘KEI at the Beach’ aan de Kardingerplas, waarbij Stadjers én studenten kunnen kennismaken, dansen en chillen.

En alhoewel het water er vanochtend al een heel stuk beter uitziet dan een maand geleden (want toen was het Zilvermeer één grote erwtensoep), geldt er nog steeds een negatief zwemadvies.

De organisatie van de KEI-week neemt nu maatregelen.

Wij gaan vanmiddag waarschuwen niet het water in te gaan. We plaatsen overal borden”, aldus Marc Boels namens het KEI-bestuur.

De gezondheid van de bezoeker staat voorop, vindt de organisatie. “Als mensen toch het water in gaan, dan is dat op eigen risico.” Blauwalg kan onder andere maagkramp, hoofdpijn en diarree veroorzaken.

De Marc vindt de situatie jammer, maar gelukkig wordt het feest er niet anders van.

Natuurlijk hadden we gehoopt dat dansen in het water een extra dimensie zou geven aan de middag.” Het programma blijft ongewijzigd. “Het wordt mooi weer, dus we doen de schoenen uit en gaan dansen in het zand.”

Lees ook:  Dit gaat er gebeuren tijdens het beach-festival van de KEI-week

Het Lustrumfestival is van 14.00 tot 19.00 en is gratis toegankelijk voor heel Groningen. De organisatie hoopt dat er zoveel mogelijk Stadjers komen kennismaken met hun nieuwe buren, de eerstejaars studenten.