Dit bestuur werkte een jaar lang aan de KEI-week (en zwaait nu af)

Geplaatst op:
Dit bestuur werkte een jaar lang aan de KEI-week (en zwaait nu af)

Het oude KEI-bestuur maakt plaats voor een nieuwe groep.

Moe maar voldaan: dat is het bestuur van de KEI-week 2017. Twee maanden na de befaamde introductieweek is het bestuur bezig om het stokje door te geven. Maar niet zonder nog één keer een toffe avond te organiseren: vanavond staat namelijk de KEI-reünie op de planning.

Hoe is het eigenlijk om een jaar lang naar één week toe te leven? We vroegen het aan voorzitter Daan Brouwers.

kei week 2017 voorzitter Daan Brouwers2

Daan, hoe is het eigenlijk om een jaar lang toe te leven naar één week?

“Intens. Ik was altijd al wel druk bezig naast mijn studie, maar je weet pas wat drukte is als je dit bestuursjaar hebt gedaan. Een jaar lang staat namelijk heel je leven in het teken van één week. En dat met mensen die je eerst niet kende, waar je nu opeens een groep mee vormt. Met elkaar hebben we ontdekt dat je meer kan dan je eigenlijk dacht. Tijdens de KEI-week zelf heb je ontzettend veel aan je hoofd. Je wordt geleefd. Maar we hadden wel altijd het gevoel in control te zijn en dat was een goed gevoel. De KEI-week is heel intens; maar ook gezellig, professioneel en succesvol.”

We zagen allemaal landelijke tv-zenders op de Grote Markt. Hoe vond je de verslaggeving?

“Ik vond het jammer dat veel dingen over één kam werden geschoren. Ik merkte dat sommige journalisten hun items instaken vanuit het stereotype van de student en negatieve aandacht gaven aan ontgroeningen, terwijl die niet plaatsvinden tijdens de KEI-week. Ik heb in mijn mediaoptredens geprobeerd om dat beeld te nuanceren en onze maatschappelijke campagnes te benoemen, zoals tijdens de voorlichtingscampagne ‘Samen Uit Samen Thuis (waarin de organisatie studenten aanspoort om na het stappen elkaar naar huis te brengen – red).”

Lees ook:  Yes.... WinterWelVaart gaat doorrrrrrrr

Wat was voor jou het hoogtepunt van de hele KEI-week?

“De opening op de Grote Markt. Ik kan je vertellen: als je voor zo’n menigte moet speechen, dan giert de adrenaline door je lichaam. Gelijk daarna was de lasershow. Mijn persoonlijke hoogtepunt. Vanaf het bordes van het gemeentehuis hebben we ademloos toegekeken.”

Uit het noorden van de stad kwamen klachten over geluidsoverlast tijdens DJ Paul. Verraste je dat?

“Ja. Ik had geen klachten verwacht, want qua volume zaten we onder de wettelijke norm. Maar achteraf gezien snap ik het wel. De mensen in de wijken hebben in de zomer meerdere evenementen. Voor sommige mensen is het dan teveel. Naar aanleiding van de klachten hebben we het volume op de dinsdag lager gezet.”

Opeens gaf het KNMI code geel af wegens extreem weer. Wat gebeurt er op zo’n moment?

“Als voorzitter ben ik persoonlijk verantwoordelijk voor de veiligheid. Op dinsdagochtend had ik daarom een extra veiligheidsoverleg met de hulpdiensten en de gemeente. Natuurlijk ben je dan heel even bang dat je iets moet afgelasten, maar je probeert het toch op een veilige manier door te laten gaan. We hebben de hele dag het weer gemonitord en uiteindelijk de KEI-parade een half uur verschoven. We wilden niet rijden met onweer. Uiteindelijk viel het mee en heeft het niet geonweerd die dag.”

Lees ook:  Evenementen in Groningen (die nog niet zijn afgelast vanwege corona)

Je bent nu bezig met de overdracht van je taken aan het nieuwe bestuur. Hoe gaat zoiets?

“Momenteel voeren we sollicitatiegesprekken. Inhoudelijk kan ik niks vertellen, maar het is een intensieve procedure met meerdere sollicitatierondes. In oktober weten we dan wie het nieuwe bestuur is. In november werken we ze in en in december nemen ze het stokje over.”

Voelt dat niet raar, iets overdragen waar je een jaar hard aan werkt?

“Aan de ene kant is het wel moeilijk om te stoppen met iets waar je een jaar lang hard aan werkt. Maar dat weet je als je ermee begint. Aan de andere kant is het tijd voor nieuwe mensen en nieuwe input. En dan is het goed om het achter je te laten.”

Welke les geef je het nieuwe KEI-bestuur mee?

“Geniet van deze tijd! Het kan soms heel druk zijn en er wordt veel van je gevraagd, maar probeer het als een groep door te maken. Dus wees creatief, kom met ideeën en maak je eigen KEI-week. ”

Nog één keertje genieten van KEI 2017? Vanavond is de officiële KEI-reünie in de Drie Gezusters. Oftewel: de laatste kans om je KEI-groepje te appen en nog een laatste keer de vibe van de 2017-editie mee te maken.